Ultima oră

280 de copii maninca de la Cantina de ajutor

Doina Ganea
8 feb 2011 630 vizualizări
Anul trecut, de la Cantina de Ajutor Social a Focsaniului au primit hrana zilnica 355 de persoane, adica 129 de familii cu venituri modeste. Din numarul total al beneficiarilor, 146 de persoane au primit hrana contra cost, cu plata unei contributii de 30% din venitul net/persoana.

De asemenea, din totalul celor 355 de persoane beneficiare anul trecut, 75 au fost pensionari si 280 minori. In anul 2010 s-au alocat de la bugetul local credite in suma de 1.155.000 de lei. Numarul mediu zilnic al beneficiarilor alocatiei de hrana a fost anul trecut de 338 de persoane, cu un total de 70.169 de mese servite pe intreg anul pentru care s-au cheltuit 761.270 de lei. Alocatia de hrana zilnica stabilita prin lege este in cuantum de 6 lei. Cantina de ajutor social presteaza servicii sociale gratuite sau contra cost persoanelor aflate in situatii economice sociale sau medicale deosebite, printre care se numara copii pina la 18 ani, aflati in intretinerea familiilor al caror venit mediu lunar este sub nivelul venitulului net lunar pentru o singura persoana, cei care urmeaza cursurile de zi la institutiile de invatamint fara a depasi 26 de ani, persoanele care beneficiaza de ajutor social etc. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.