Ultima oră

Primaria vrea sa disciplineze financiar chiriasii blocului NATO

Doina Ganea
4 feb 2011 2036 vizualizări
Locatarii blocurilor de garsoniere administrate de Primaria Focsani vor fi obligati prin contract sa-si plateasca apa, caldura si electricitatea

Dupa ce s-a trezit cu conturile blocate de sucursala Electrica din cauza datoriilor acumulate de chiriasii rau platnici, Primaria Focsani sufla acum si in iaurt. Municipalitatea a inceput o ampla campanie de punere in legalitate a celor care au intrat samavolnic in garsonierele de la blocurile sociale din Sud si Bahne. Potrivit oficialilor, chiriasii din blocul G2 din Bahne sint acum obligati de Primaria Focsani sa intre in legalitate si sa-si incheie contracte de inchiriere cu Primaria si contracte cu furnizorii de utilitati publice, respectiv curent electric, apa, gunoi, canalizare, energie termica. "In prezent facem o inventariere a locuitorilor din G2, dar si din alte blocuri ale Primariei. Vrem sa vedem citi locatari sint ca astfel sa intre toti in legalitate si apoi sa incheiem contractele de inchiriere, iar chiriasii la rindul lor cu societatile de utilitati. Daca nu platesc, ei sa fie trasi la raspundere, pentru ca ei consuma. Asa este si normal, cine consuma sa plateasca. La ora actuala bugetul local nu poate suporta nici un fel de cheltuieli suplimentare fata de cele prognozate", a declarat viceprimarul Vasile Dobre.Pina acum, in blocul de garsoniere din Bahne, supranumit si NATO, aproximativ 30% dintre chiriasi stau cu acte in regula in cele 100 de garsoniere. In mod normal, utilitatile, mai putin curentul electric, ar trebui sa fie platite de catre chiriasi la Primarie, dar acest lucru este in mod frecvent omis de unele familii care locuiesc in G2. Nici cei care locuiesc in baza unui contract de inchiriere nu se achita intotdeauna de aceste obligatii, fapt ce a dus la inceputul anului la blocarea conturilor Primariei Focsani de catre Electrica, restantele acumulate fiind insemnate. Dupa aceasta experienta neplacuta pe vremuri de criza edilii vor sa restabileasca ordinea in blocurile de garsoniere aflate in adminstrarea lor. Chiar daca sustin ca sint saraci si nu au bani, locatarii nu uita sa-si achite factura la cablul tv, astfel incit sa aiba parte de putin "entertainment". (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.