Ultima oră

Termen limita pentru declaratia de venit din chirii

Doina Ganea
29 ian 2011 783 vizualizări
Taximetristii si proprietarii de case inchiriate trebuie sa-si depuna declaratiile pe venitul estimat in acest an. 31 ianuarie 2011 este termenul limita pentru completarea si depunerea la organele fiscale teritoriale a formularului 220 Declaratie privind venitul estimat .

Aceasta obligatie o au contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor, care au contracte incheiate din anii precedenti si care stabilesc venitul net pe baza cotei forfetare de cheltuieli si opteaza pentru determinarea venitului net in sistem real, contribuabilii care determina venitul net pe baza de norme de venit si care au optat pentru determinarea venitului net in sistem real, persoanele fizice autorizate care desfasoara activitate de transport persoane in regim de taximetrie si care incepind din anul 2011 sint obligati sa isi schimbe modul de impozitare de la norma de venit in sistem real. "Tot pina la 31 ianuarie a.c., inclusiv, trebuie declarata optiunea de impozitare pe veniturile microintreprinderilor de catre contribuabilii care indeplinesc, la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent, conditiile de exercitare a optiunii prevazute la art. 112 indice 1 din Codul Fiscal. Astfel, trebuie depus la unitatile teritoriale formularul 010 "Declaratie de inregistrare/Declaratie de mentiuni pentru persoanele juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica", precizeaza oficialii finantistilor vrinceni. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.