Ultima oră

Reduceri de preturi in magazine, incepind cu 15 ianuarie

Doina Ganea
15 ian 2011 1050 vizualizări
Doar patru comercianti focsaneni vor aplica sistemul soldarilor in perioada 15 ianuarie-15 aprilie u desi produsele au preturi reduse chiar si cu 50%, clientii nu se prea inghesuie la rafturi u tot mai des patronii recurg la stratagema promotiilor care pot fi aplicate in orice perioada, fara sa mai anunte primaria

Astazi este prima zi legala de reducere a preturilor la articolele de imbracaminte si incaltaminte pentru iarna. Unele magazine au afisat insa reducerile chiar si cu o saptamina inainte, insa acest lucru nu le-a marit foarte mult numarul de clienti, dupa cum ne-au spus chiar vinzatorii. Potrivit legii, comerciantii care vor sa aplice reduceri de sezon in propriile magazine trebuie sa instiinteze autoritatile locale, potrivit legii, cu doua saptamini inainte de promotie. "De la inceputul anului am inceput sa facem reduceri la incaltaminte, insa vinzarile n-au crescut. Lumea vine, se uita, intreaba, dar putini cumpara. E dupa sarbatori si este si criza si oamenii spun ca nu au bani", ne-a declarat o vinzatoare de la un magazin de incaltaminte de pe Bulevardul Unirii. Potrivit viceprimarului Vasile Dobre, la Primaria Focsani, patru comercianti se inscrisesera pina ieri, pentru a practica solduri. "Comerciantii au obligatia sa notifice primaria in a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea perioada in care efectueaza vinzarile de soldare cu cel putin 15 zile inainte de inceperea operatiunilor. Pina in prezent, la Primaria Focsani au fost depuse patru notificari de soldare", ne-a precizat Vasile Dobre. Aceasta inseamna ca in Focsani ar trebui sa existe doar patru magazine care sa vinda articolele de iarna cu reduceri. Patronii insa au recurs, asa cum o fac de ani de zile, la stratagema promotiilor, care poate fi aplicata in orice sezon. "Exista o diferenta intre vinzarea de soldare si vinzarile promotionale. Legea precizeaza ca sint obligati sa notifice Primaria numai daca vind cu soldare. Daca vind produse la promotie nu au obligatia de a instiinta autoritatea locala", a precizat Mariana Gheorghe, sefa Serviciului autorizare agenti economici din cadrul Primariei Focsani.


Sezonul reducerilor se incheie pe 15 aprilie


Asadar, focsanenii care si-au aminat cumparaturile pentru aceasta perioada a anului isi pot reinnoi garderoba cu produse la preturi reduse chiar cu 50% fata de cele practicate inainte. Si au timp destul la dispozitie, intrucit sezonul reducerilor se incheie pe 15 aprilie, timp destul ca rafturile magazinelor sa se goleasca. La soldare, managerii aplica reduceri insemnate de pret in speranta ca, in acest fel, cumparatorii vor fi impulsionati si ca profiturile vor creste. In plus, acestia pot scapa de stocuri pentru a face loc noilor colectii. Vinzarile de soldare se pot efectua numai in cursul a doua perioade pe an, cu o durata maxima de cite 45 de zile fiecare, in perioada 15 ianuarie-15 aprilie inclusiv, pentru produsele de toamna-iarna si 1 august-31 octombrie inclusiv, pentru produsele de primavara-vara. Librariile, precum si magazinele de electrocasnice anunta de obicei reduceri de pret in astfel de perioade. Comerciantul care doreste sa promoveze intr-o anumita perioada o categorie de produse disponibile este obligat sa reinnoiasca sau sa completeze stocul respectiv pentru a satisface integral cererile pe durata intregii perioade anuntate. (Doina GANEA)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.