Ultima oră

Artificii si pocnitori, comercializate cu schepsis

Doina Ganea
31 dec 2010 3157 vizualizări
Vinzatorii de materiale pirotehnice au invadat Focsaniul

Cu citeva ore inainte de Revelion, focsanenii au intrat in febra cumparaturilor. Cum distractia in aceasta perioada trece pe primul plan, cei mai solicitati sint comerciantii de artificii si pocnitori din clasa I, care au de citeva zile "unda verde" din partea legii. Conffetti, bile piriitoare, titirezi si alte minuni pot fi achizitionate de pe tarabele improvizate. Cele mai cautate sint pocnitorile ieftine precum "fluturasii bulgaresti" sau "dragonii chinezesti". Preturile artificiilor variaza intre 2 lei si 100 de lei. Pina ieri la prinz isi amenajasera tarabele patru comercianti in zona Halei Moldovei si unul in interiorul pietei. Comercializarea pocnitorilor si artificiilor este o afacere de sezon care aduce venituri considerabile comerciantilor din Focsani, cu atit mai mult cu cit numarul acestora este in prezent destul de mic. Chiar daca pocnitorile sint interzise persoanelor fizice pentru comercializare, de mai multe zile, pe strazile din Focsani aceste obiecte pirotehnice sint folosite destul de des, mai ales de catre copii si adolescenti. Pina acum insa nu a fost data nicio sanctiune pentru utilizarea de obiecte pirotehnice. Potrivit oficialilor Primariei Focsani, politistii comunitari verifica in aceasta perioada modul de comercializare a artificiilor si pocnitorilor. In aceasta perioada, potrivit legii, pot fi vindute artificii persoanelor fizice, iar pocnitori doar persoanelor juridice autorizate. Vinzatorii din Focsani au expuse insa pe tarabe artificiile la un loc cu pocnitorile si pot fi greu de verificat daca vinzarea s-a facut in mod legal. "Este o portita in lege. Nici noi, nici Politia nu putem sa le interzicem sa le aseze pe mese si este greu de verificat daca au vindut pocnitori numai persoanelor juridice", a explicat viceprimarul Vasile Dobre. Mai mult decit atit, artificiile cit si petardele se comercializeaza foarte usor si online. Pe "net" exista zeci de anunturi ale vinzatorilor. "Toti cei care vind in prezent pe domeniul public sint autorizati de politisti. Au toate actele in regula", a mai spus Vasile Dobre, viceprimarul Focsaniului. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 15 ore, 12 minute, 56 secunde
Poate ar putea sa explice cineva care e totusi logica in comercializarea acestor produse. In ultima perioada noii intrati in Parlament profitand de majoritatea existenta legifereaza tot felul de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.