Ultima oră

Lucrarile la Prefectura Putna au intepenit de un an la 80%

Mihaela Beșleagă
27 dec 2010 869 vizualizări
Termenul de finalizare pentru aceasta investitie este 30 iunie 2011

Consolidarea si repararea cladirii fostei Prefecturi Putna nu a mai avansat de un an, conform informatiilor primite de la Consiliul Judetean (CJ) Vrancea, institutia care raspunde de aceasta investitie. "Stadiul fizic al lucrarilor este in momentul de fata de 80%". Acelasi raspuns pe care l-a primit cotidianul nostru si in urma cu un an, mai exact in august 2009, cind "lucrarile de reparatii si consolidare la cladirea Prefecturii judetului Putna sint executate in proportie de 80%"."Pina in prezent au fost realizate sau sint in curs de finalizare urmatoarele lucrari: arhitectura, instalatii electrice interioare si exterioare, instalatii sanitare, retele exterioare, demolare centrala termica, instalatii incalzire cu radiatoare, instalatii incalzire "" racire, montare utilaj in centrala termica, instalatii termice, ventilatii si sisteme electronice", se arata in raspunsul transmis redactiei noastre de presedintele CJ, Marian Oprisan. Termenul de finalizare pentru aceasta investitie este 30 iunie 2011, iar valoarea lucrarilor este de 9.449.054 lei, inclusiv TVA, conform aceluiasi raspuns. Sursa de finantare provine din fondul de rulment, credit si bugetul CJ Vrancea. Conform fisei de investitii a obiectivului, pina la 31 decembrie 2009 se cheltuisera 6.320.000 lei, iar pentru 2010 era programat sa se aloce 2.414.000 lei. In urma licitatiei pentru achizitia publica de lucrari pentru acest obiectiv a fost declarata cistigatoare firma Vega 93 SRL GalatI ce apartine omului de afaceri Corneliu Istrate. Durata de realizare a obiectivului este 36 de luni, iar lucrarile au inceput in octombrie 2008. Inaugurarea cladirii trebuia sa aiba loc in decembrie 2009, insa lucrarile s-au prelungit pentru alte citeva luni. Cladirea Prefecturii este una din emblemele Focsaniului, construita la inceputul secolului XX. Considerata o bijuterie arhitectonica, datorita stilului traditional romanesc, cladirea Prefecturii Putna prezinta unul dintre cele mai deosebite elemente de constructie, desenul de pe tigla acoperisului, realizat dupa un model de la manastirile din Suceava. Deocamdata nu se stie ce destinatie va lua cladirea. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.