Ultima oră

Primaria da startul la sarbatorile de iarna

Doina Ganea
17 dec 2010 845 vizualizări
Azi se deschide Oraselul Copiilor, moment ce inseamna inceputul sarbatorilor de iarna in Focsani u 400 de colindatori din zonele de munte ale judetului vor face o parada de costume populare si vor interpreta colinde si plugusorul

Pentru cei mici, astazi, de la ora 17.00, se va inaugura Oraselul Copiilor din Parcul "Nicolae Balcescu", unde va fi montat un brad inalt de 25 de metri, impodobit de sarbatoare. Edilul sef al Focsaniului, Decebal Bacinschi, a precizat in repetate rinduri ca nu are fonduri la dispozitie pentru a infrumuseta figurinele care de ani la rind arata ca in filmele cu Frankestein. "Figuranti avem, cu figurinele stam mai prost!", a incercat sa glumeasca primarul. Tot seful executivului local a afirmat ca astazi sint anuntati sa ajunga in Focsani, in parcarea Sud, colindatorii din judet. De acolo ei vor veni spre centru si la ora 17.00 vor fi in Parcul Balcescu, unde va avea loc Festivalul Datinilor si Obiceiurilor de Iarna, cu participarea ansamblurilor din judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vrancea. La Focsani sint asteptati aproape 400 de colindatori din zonele de munte ale judetului, care vor face, ca in fiecare an, o parada de costume populare si vor interpreta colinde si plugusorul. Cu ocazia deschiderii Oraselului Copiilor va avea loc si un mini-spectacol sustinut de Ansamblul Folcloric "Tara Vrancei", Corul Pastorala si actorii de la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia", cu obiceiuri de iarna la romani si colinde. In cadrul acelorasi manifestari dedicate Craciunului, tot astazi, incepind cu orele 11.00, la Teatru va avea loc manifestarea "Mos Craciun european", organizata de Consiliul Local al Tinerilor, care consta intr-un spectacol-concurs intre liceele din municipiul Focsani. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.