Ultima oră

Generalul Nicolae Ciuca, comandantul paradei de la Arcul de Triumf

Ziarul de Vrancea
30 nov 2010 2938 vizualizări
Acesta a fost desemnat comandantul paradei la numai o luna de la avansarea in gradul de general u in judet, oficialitatile vor marca un 1 decembrie de criza, prin depuneri de flori la Monumentul Eroilor de la Tribunal

Generalul de brigada Nicolae Ciuca, comandantul Brigazii 282 Infanterie Mecanizata "Unirea Principatelor", va conduce trupele la parada militara ce va avea loc la Arcul de Triumf din Bucuresti cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Acesta a fost desemnat comandantul paradei la numai o luna de la avansarea in gradul de general de brigada - cu o stea, printr-un decret semnat de presedintele Romaniei Traian Basescu. La aceasta data, comandantul Brigazii 282 Infanterie Mecanizata este cel mai tinar general din Armata Romaniei, avansarea in grad fiind realizata de Ziua Armatei. La acest eveniment vor participa si 15 militari de la Brigada 282, care vor incadra tehnica de ultima generatie din dotarea brigazii. Este vorba de masina de lupta a infanteriei MLI-84M "Jderul", tancul TR 85 M1 "Bizonul" si sistemul de aparare antiaerian "Ghepard". La defilare vor participa si aproximativ 30 de militari de la Brigada 8 LAROM "Al. I. Cuza" din Focsani ce vor incadra cele sase instalatii de lansare LAROM. La Parada militara dedicata Zilei Nationale a Romaniei vor defila militarii apartinind categoriilor de forte ale Armatei Romaniei, la care se adauga militari din Ministerul Administratiei si Internelor, SRI si SPP, constituiti in blocuri de parada. Generalul Nicolae Ciuca a preluat comanda Brigazii 282 Infanterie Mecanizata dupa ce generalul de brigada Catalin Tomescu a fost promovat in comandamentul de la Bruxelles. (Raluca MANOLACHE)


1 Decembrie de criza


Ziua Nationala va fi celebrata miine si la Focsani, prin citeva manifestari oficiale simbolice la Monumentul Independentei, de la 11.00. Evenimentul va cuprinde: acordarea onorului militar, salutul drapelului de lupta, intonarea imnului national, oficierea unui serviciu religios si obisnuitele alocutiuni ale oficialitatilor. Evenimentul va fi completat de un moment poetic sustinut de actorii Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia". Va urma ceremonia depunerii coroanelor de flori, defilarea garzii de onoare si un moment artistic al Ansamblului Folcloric "Tara Vrancei". Traficul va fi restrictionat in zona Tribunalului in intervalul orar 10.30-12.30. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.