Ultima oră

Protocol de colaborare intre Probatiune si Penitenciar

Doina Ganea
23 nov 2010 1104 vizualizări
Serviciul de Probatiune vrea sa reduca riscul de recidiva al detinutilor

Serviciul de Probatiune de pe linga Tribunalul Vrancea a incheiat ieri un protocol cu Penitenciarul Focsani prin care sa-i determine pe detinuti sa vina de buna voie la consilierii de probatiune si sa se reduca astfel riscul de recidiva. Oficialii se pling ca, din pacate, nu sint suficiente institutii specializate, in afara de Serviciul de Probatiune care sa preia detinutii dupa liberare. Printre institutiile partenere prezente la semnarea protocolului s-au numarat Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea si Serviciul Public de Asistenta Sociala Focsani. "Este un program nou, care se deruleaza pe doua dimensiuni egale ca importanta: pregatirea pentru liberare si asistenta post penala. Deja la Penitenciarul Focsani s-a inceput aplicarea programului cu un grup de 11 detinuti care au indeplinit mai multe conditii, printre care sa aiba maximum trei luni pina la liberare, cel putin patru clase si sa nu fi savirsit abateri in detentie", a precizat Costel Constandache, seful Serviciului de Probatiune de pe linga Tribunalul Vrancea. Potrivit oficialilor, detinutii au fost receptivi pina acum la beneficiile acestui program. "Am observat interes, dar si retinere, fata de faptul ca societatea manifesta interes pentru problemele lor. Institutiile abilitate pentru ajutarea persoanelor private de libertate sint inca o problema. Nu avem structura speciala, personal specializat sa preia detinutii dupa liberare, facind abstractii de Serviciul de Probatiune, care are alte atributii, cu toate problemele lui. Asta incepind cu documente de stare civila", a declarat Felicia Ionescu, subcomisar de penitenciare, de la Penitenciarul Focsani, partener in proiect. In program pot fi incluse persoanele private de libertate care parcurg ultimele trei luni ale pedepsei incadrate la regimurile deschis si semideschis si care prezinta abilitati minime de comunicare. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 1 ora, 23 minute, 27 secunde
Ar fi bine asa, pentru ca acestia chiar si dupa liberare sa fie angajati si mai multa intelepciune din partea societatii, pentru ca odata ce sunt marginalizati acestia au toata sansa de a reveni in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.