Ultima oră

Lucrari de consolidare a malurilor pe Rimna

Doina Ganea
12 nov 2010 988 vizualizări
Proiectul are o valoare de 4,7 milioane de lei, din care 40% de la buget si 60% credit la BERD, rambursabil in 20 de ani

Locuitorii comunelor Dumbraveni si Gura Calitei vor fi mai la adapost de nervozitatea apelor incepind de anul viitor. Pe piriul Rimna, cel care a cauzat multe neplaceri localnicilor la inundatiile din 2005, au inceput in luna martie a acestui an lucrari de reabilitare si consolidarea malurilor. Acestea vizeaza consolidari de maluri pe o lungime de aproape 1,5 km, unde vor fi montate 17 bucati de praguri de fund de riu pe 2.400 ml repartizate in opt zone de lucru. Lucrarea este realizata pina la aceasta data aproape 40%. Din cauza configuratiei albiei, curgerilor de pe taluze, s-au creat puternice eroziuni, iar fenomenul, potrivit specialistilor, este inca activ, motiv pentru care aceste lucrari se impuneau de multa vreme. Prefectul Ion Oprea, alaturi de directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor Vrancea, Doina Vraciu, au verificat ieri la fata locului stadiul lucrarilor. Acestia au fost de parere ca lucrarile sint de calitate si au primit asigurari de la constructor ca vor fi finalizate la termen, anul viitor. "Este un pereu (strat de piatra care captuseste o suprafata inclinata de teren pentru a impiedica surparea pamintului sau eroziunea lui de catre ape, n. r.) de beton pina la inaltimea de 1,4 m unde vitezele apelor sint mai mari si deasupra o saltea antierozionala elastica ce permite dezvoltarea vegetatiei. Lucrarile au mers foarte greu. Au fost multe ploi in acest an, dar cu siguranta ne vom incadra in termenul stabilit initial. Lucrarea este finalizata cam 37,9 %. Zonele I si II, respectiv la Cocosari si Groapa Tufei, vor fi lucrate anul viitor", a precizat reprezentantul firmei de constructii SC Dimar SRL. La rindul sau, prefectul Ion Oprea a apreciat ca se impune si stabilizarea terenului din zona deoarece s-au facut masive defrisari in ultimii ani. Bani pentru realizarea lucrarilor s-au dat prin HG 446/1997, proiectul fiind cuprins in lista obiectivelor finantate dintr-un credit extern. Valoarea obiectivului este de 4,7 de milioane de lei, din care 40% reprezinta finantare de la buget si 60% creditul de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD), rambursabil in 20 de ani. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 16 ore, 27 minute, 52 secunde
...,mama ce de betoane sa mai vandut acolo...,s-a vandut cu cifa...,toti au ajuns sa aiba betoane prin curt...i
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.