Ultima oră

Adrian Toni Neacsu s-a intors din campania pentru CSM

Daniel Garleanu
5 oct 2010 1151 vizualizări
Presedintele Tribunalului Vrancea a facut saptamina trecuta un tur prin tara pentru a-si convinge alegatorii

Cursa pentru ocuparea unui loc in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) intra pe ultima suta de metri. Astfel, dupa ce s-au ales candidatii pe Curti, Tribunale, Judecatorii si Parchete, judecatorii si procurorii au la dispozitie citeva zile in care sa isi sustina o campanie electorala la nivel national. Scopul intilnirilor este de a-i convinge pe judecatori si procurori sa-i voteze pe 21 octombrie pe candidatii cei mai pregatiti si cu programul cel mai benefic pentru sistemul judiciar. Singurul candidat din judet, presedintele Tribunalului Vrancea, Adrian Toni Neacsu a facut saptamina care a trecut un tur prin tara pentru a-si convinge alegatorii de utilitatea si necesitatea programului ales. "Este important ca judecatorii sa nu voteze spectre si nume, ci persoane vizibile, care isi asuma si-si argumenteaza candidaturile. Impreuna cu cei doi colegi cu care candidez, Horatiu Dumbrava, presedintele Curtii de Apel Mures si Cristi Danilet, Judecatoria Oradea am incercat sa convingem colegii judecatori de importanta acestor alegeri, de datoria pe care o avem de-a ne construi criterii obiective de departajare a candidatilor, de importanta proiectelor si a persoanelor care candideaza", ne-a transmis Adrian Toni Neacsu. Presedintele Tribunalului a mers saptamina trecuta la Curtea de Apel Brasov si la Tribunalelel din Prahova, Dimbovita, Harghita, Covasna si Mures. Conform calendarului, urmatorul eveniment din cadrul alegerilor pentru CSM va fi pe data de 21 octombrie, cind vor fi organizate intilniri ale colectivelor de judecatori si procurori cu candidatii. La inceputul lunii noiembrie se va tine adunarea generala, cind vor fi votati viitorii membri. Noii judecatori si procurori alesi pentru CSM au mandat pentru sase ani. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.