Ultima oră

Onorariile avocatilor, platite pe jumatate

Daniel Garleanu
6 oct 2010 1260 vizualizări
O parte din datoriile Tribunalului Vrancea catre Baroul de Avocati au fost achitate. La mijlocul lunii septembrie, avocatii aveau de primit de la Tribunal circa 74.000 lei reprezentind onorariile pe cele trei luni de vara.

In prezent, vicepresedintele Tribunalului, Costica Dita, spune ca a mai achitat circa jumatate din suma datorata. "Am platit 36.000 lei catre Barou din suma datorata. Am acoperit cu aceasta suma datoriile pe luna iunie si aproape toata luna iulie. Atit am avut prevedere bugetara si daca nu se face rectificare pozitiva de buget nu mai putem angaja avocati. Chiar azi (n.r. ieri) am facut propunere de rectificare catre Ministerul Justitiei si sper sa fie aprobata favorabil. Trebuie sa se rezolve pentru ca nu putem incheia cu datorii anul acesta. Intram in exercitiul bugetar pe anul viitor si nu putem face plati din anul anterior", ne-a declarat judecatorul Costica Dita. Banii pentru "aparatori" sint cu atit mai necesari in aceasta perioada pentru ca numarul de dosare a crescut fata de anul trecut in aceeasi perioada, iar lunile de toamna sint recunoscute ca avind un grad de incarcare mai mare. Tribunalul mai are nevoie pentru a incheia anul cu bine de circa 43.000 de lei, bani pe care ii asteapta de la Minister. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739389 zile, 8 ore, 23 minute, 17 secunde
Dar cum se face ca angajezi un avocat, si la finalul procesului apari cu avocat din oficiu, acesta luindu-si banii de doua ori, si de la minister si de la client, este o metoda buna nu?.Deci fiti mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.