Ultima oră

Mamele avocat iau bani din doua parti

Daniel Garleanu
5 oct 2010 1495 vizualizări
Pe viitor, avocatele care devin mamici vor primi doar un ajutor de la CAA in completarea indemnizatiei de la stat

Modul de plata al indemnizatiei pentru cresterea copilului in cazul avocatilor a fost stabilit in ultima intilnire a Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (CUNBR). Decanul Baroului Vrancea, avocatul Ticu Burca, sustine ca era necesara hotarirea pentru a clarifica situatia mamelor avocat care sustineau ca au dreptul sa primeasca o indemnizatie de la stat, dar si o indemnizatie de la Casa de Asigurari a Avocatilor (CAA). "în cazul in care asiguratul beneficiaza din sistemul public de o indemnizatie pentru cresterea copilului in cuantum mai mic decit cel care se acorda in sistemul de asigurari sociale a avocatilor, se acorda diferenta dintre cele doua cuantumuri", se arata in articolul 2 din hotarirea CUNBR. Ticu Burca sustine ca discutiile despre acest subiect au fost destul de tensionate si ca indemnizatia de la CAA ar trebui denumita "ajutor". "A fost un moment tensionat pentru ca unii avocati sustineau ca trebuie sa primeasca din ambele parti. S-a luat hotarirea ca indemnizatia sa o incaseze mamele, sa se numeasca «ajutor» si sa vina in completarea indemnizatiei de la stat", ne-a spus decanul Ticu Burca. In Vrancea sint in prezent mai putin de 10 mame avocat, iar de la bugetul CAA merg circa 500 lei/luna pentru fiecare dintre ele. De altfel, decanul Baroului sustine ca mamele avocat nu stau prea mult pe ginduri daca sa se intoarca la serviciu dupa nastere. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 2 ore, 12 minute, 13 secunde
"Mamele avocat iau bani din doua parți" ... pai pentru ca și contribuie în doua parți, "jurnalist" de 3 lei.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.