Ultima oră

Oprisan, audiat de DNA in cazul procurorului acuzat de santaj

Daniel Garleanu
24 sep 2010 2202 vizualizări
Stenogramele date publicitatii scot la iveala faptul ca fostul procuror Ion Popescu ar fi incercat sa intervina pe linga Marian Oprisan pentru ca Petrica Tudosa sa ramina in fruntea Directiei Silvice

Stenogramele convorbirilor telefonice interceptate dintre inculpatii din dosarul fostului procuror general al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Galati au fost date publicitatii de catre procurorii DNA. Numele presedintelui Consiliului Judetean, Marian Oprisan, apare in convorbirile telefonice dintre procurorul general Dinu Galca, seful Directiei Sivice Vrancea, Petrica Tudosa si Ion Popescu, fost procuror vrincean, in prezent membru al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) Vrancea. Astfel, cei trei inculpati urmau sa ia legatura cu Marian Oprisan pentru a-si "rezolva" diferite probleme. "Am fost audiat la DNA in calitate de martor. Nu e problema mea. Putea sa fie oricine. Presedintele CJ Vrancea nu raspunde la presiuni", ne-a declarat Marian Oprisan. Ion Popescu voia o solutie favorabila intr-un proces privind despagubiri banesti pentru care a apelat la Galca. In schimbul serviciului, Galca voia sprijinul lui Oprisan pentru ca Petrica Tudosa sa ramina in fruntea DS. Procurorul galatean ar fi obtinut de la directorul silvic foloase materiale necuvenite.

"Dinu Galca: Asta-i foarte bine! Auziti, cu prietenul nostru n-ai rezolvat nimic. Am inteles ca deja are pe tragaci. Luni se face schimbarea am inteles!

Ion Popescu: Ce se intimpla? Acesta... Marian, n-a mai... da foarte rar pe la Consiliu... asa... Nu stiu ce este asta... Nu-l intereseaza, in special, ce schimbari se fac, nu stiu ce este cu el. Eu, daca-l prind... asa l-am prins acum o saptamina, ca trece foarte rar pe la Consiliu, asa, in special pe seara. O sa stau din nou de vorba cu el.

Dinu Galca: Cum... Dar macar adjunct sa-l...

Ion Popescu: Da, da... eu o sa stau din nou...

Dinu Galca: Bun! Eu am inteles ca-i functie politica acolo...

Ion Popescu: Da, da", vorbeau cei doi in data de 21 mai 2009, ora 19.05, conform stenogramelor DNA.

40 de fripturi pentru fiica lui Galca

Totodata, la inaugurarea biroului notarial al fiicei lui Galca mesele la restaurant, bauturile si produsele alimentare in valoare de 3.200 de lei pentru 40 de persoane ar fi fost decontate de Vasile Bogdan, administratorul de la Hotelul Unirea, si omul de afaceri Ionel Dinita.

"Vasile Bogdan: Cit sa fie... cite persoane o sa fie acolo?

Dinu Galca: Ei... sint vreo 40 si...

Vasile Bogdan: Vreo 40!

Dinu Galca: Da.

Vasile Bogdan: Bine domnul general! Haideti!

Dinu Galca: Da, poate mai gaseste ceva pe acolo, asa deosebit...

Vasile Bogdan: Am inteles!

Dinu Galca: O friptura, o asta...", vorbeau cei doi pe data de 23 martie 2009, ora 21.30.

O ultima convorbire este cea intre omul de afaceri Ionel Dinita si Vasile Bogdan, care cad la invoiala cu privire la numarul de portii.

"Ionel Dinita: Parca numai rasol le-am promis, nu?

Vasile Bogdan: Cum?

Ionel Dinita: Mai trebuie si altceva? Parca numai rasol le-am promis?

Vasile Bogdan: Da, lasa sa-i facem si fripturi, trimit eu pe asta sa ia, 40 de fripturi, sa le taie direct din piata.

Ionel Dinita: Tu stii mai bine", se arata in convorbirile din 24 martie 2009, ora 11.10.

Pe 16 septembrie a. c. DNA i-a trimis in judecata pe directorul Directiei Silvice, Petrica Tudosa, omul de afaceri Vasile Bogdan, fostul procuror Ion Popescu si pe patronul Dorel Dumitrascu, intr-un dosar penal in care procurorul general al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Galati, Dinu Galca, este acuzat, printre altele, de trafic de influenta, santaj, si fals in declaratii. Cei patru vrinceni au fost trimisi in judecata, fiind acuzati ca ar fi incercat sa-l cumpere pe Galca, in seama lor retinindu-se faptele de cumparare de influenta, marturie mincinoasa, fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals intelectual. Dosarul a fost trimis spre judecare la înalta Curte de Casatie si Justitie. (Daniel GIRLEANU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 14 ore, 24 minute, 26 secunde
Eh, asta da ciudatenie. Nu pdlul taie si spanzura la Directia Silvica? sau Dl Tudose a cam inteles cat poate Dl. Alinush sa-l tina pe acolo si a incercat si varianta de avarie? Sau Alinush la ceas de citeste integral
, acum 739371 zile, 14 ore, 24 minute, 26 secunde
Niste likele cu pretenţii de oameni de afaceri, procurori si politicieni. Sunt poantele cu Bula, sau de Caltabosu lui Remes. Iar Oprisan patroneaza toiata aceasta menajerie in care animalele, citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.