Ultima oră

Ghiseu atotcolector pentru declaratiile pe drepturi de autor

Daniel Garleanu
18 sep 2010 1062 vizualizări
Programul ghiseului comun de la Casa de Pensii a fost extins si simbata, pentru a se evita aglomeratia Cele doua institutii implicate in colectarea contributiilor pentru venituri de natura profesionala s-au unit intr-un ghiseu comun

Astfel, Casa Judeteana de Pensii (CJP) si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Vrancea au infiintat un punct comun pentru a prelua mai eficient declaratiile impuse de OUG 58/2010. Initiativa de a veni in sprijinul celor cu profesii libere se dovedeste a fi partial utila pentru ca de luna viitoare contributiile vor fi retinute la angajator, deci cozile vor disparea. "Conducerea celor doua institutii a dispus urmatoarele masuri: incepind cu data de 20 septembrie vom avea ghisee comune de a prelua declaratiile in baza OUG 58/2010. Mai precis, personalul de la fiecare institutie va fi detasat la cealalta institutie pentru a prelua si pentru a nu mai plimba contribuabilul de la un ghiseu la altul. Practic, cel care va veni cu declaratiile de pensii si de somaj, in acelasi birou vor fi preluate de catre ambele institutii. Programul de lucru va fi extins, se va lucra chiar si simbata pina la ora 13.00", a declarat directorul executiv al CJP, Adrian Juravle. Cit despre orele de munca suplimentare prestate de functionari in ziua de simbata, conducerile celor doua institutii s-au ingrijit. "Colegii nostri beneficiaza de anumite drepturi pe care le vom respecta, tocmai de aceea pentru programul prelungit vor primi zile libere dupa data de 1 octombrie", a mai spus directorul CJP. Astfel, programul ghiseului hibrid va incepe la ora 8.30, de luni pina vineri, si se va opri la ora 19.00, cu o prelungire de trei ore fata de orarul normal. De asemenea, simbata va fi deschis pina la ora 13.00 pentru cei care nu au timp sa umble pe la institutii in timpul saptaminii. "Este ceva inedit pentru ca nu s-a mai lucrat de foarte mult timp simbata in institutii", a remarcat Juravle. Declaratiile vor putea fi depuse chiar si luni, 27 septembrie, cu toate ca data limita este 25. Cei care au platit conform OUG 58/2010 vor avea un punctaj mai mare pentru luna pentru care s-a facut plata sau pot solicita o regularizare a platilor. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.