Ultima oră

Adrian Toni Neacsu a ramas in carti pentru CSM

Daniel Garleanu
18 sep 2010 3867 vizualizări
Presedintele Tribunalului a obtinut mai multe voturi decit colega Mariana Sandina Croitoru, care s-a declarat dezamagita de colegii care nu au sustinut candidatul recomandat de Asociatia Magistratilor Primul tur de vot din cadrul Curtii de Apel Galati l-a desemnat cistigator pe presedintele Tribunalului Vrancea, Adrian Toni Neacsu.

Intrat in cursa pentru alegerea membrilor CSM, Neacsu a obtinut 36 de voturi din cele 60 valid exprimate. In cursa regionala au intrat si judecatoarea Mariana Sandina Croitoru de la Tribunalul Vrancea, care a obtinut 14 voturi, dar si judecatoarea Rodica Arhip de la Tribunalul Galati care a adunat doar 10 voturi. "Provocarea adevarata va fi faza nationala, unde sper in continuare ca majoritatea colegilor din tara sa-mi ofere increderea lor pentru continuarea luptei pentru independenta justitiei pe care o duc de ani de zile", ne-a declarat Neacsu. Presedintele Tribunalului Vrancea candideaza la CSM, "garantul independentei justititei", intr-o echipa alaturi de Horatiu Dumbrava, presedintele Curtii de Apel Tirgu Mures, si Cristi Danilet, vicepresedintele Judecatoriei Oradea. Judecatorul vrincean Mariana Croitoru, in calitate de presedinte al filialei judetene a Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR), se astepta la o sustinere mai mare din partea colegilor. "Am obtinut 14 voturi si nu ma asteptam. Sint nemultumita pentru ca membrii AMR nu au votat cu candidatul lor", ne-a spus Mariana Croitoru care a tinut sa o felicite pe colega Gabriela Baltag, candidatul de la Neamt, membru AMR. In circumscriptia CA Galati au fost inscrisi 74 de judecatori pe listele electorale din care s-au prezentat la vot 61. Un vot a fost declarat nul. Conform calendarului, urmatorul eveniment din cadrul alegerilor pentru CSM va fi pe data de 21 octombrie, cind vor fi organizate intilniri ale colectivelor de judecatori si procurori cu candidatii. Abia la inceputul lunii noiembrie se va tine adunarea generala, cind vor fi votati viitorii membri. Noii judecatori si procurori sint alesi pentru sase ani. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 22 ore, 7 minute, 7 secunde
Bravo dragii mei unchi, felicitari.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.