Ultima oră

Notari vrinceni reconfirmati la Camera de la Galati

Daniel Garleanu
15 sep 2010 3105 vizualizări
Deputatul Ciprian Nica si Constantin Ivan sint membrii realesi in Colegiul Director al Camerei Notarilor Publici u activitatea celor 40 de cabinete notariale din judet a scazut cu 30% in comparatie cu anul trecut

Camera Notarilor Publici (CNP) Galati si-a reales Colegiul Director vinerea trecuta, intr-o Adunare Generala. Astfel, din Vrancea au fost reconfirmati pe functia de membru in Colegiu cei doi notari publici, deputatul PSD de Panciu Ciprian Nica si Constantin Ivan. Alegerile au fost facute prin vot secret exprimat de cei aproape 100 de notari prezenti. Reconfirmat pe functia anterior ocupata, notarul public Constantin Ivan din Focsani sustine ca in perioada urmatoare se vor practica reduceri ale preturilor pentru legalizarea documentelor si chiar, in unele cazuri, se va discuta gratuitatea acestora. "In prezent se practica reduceri pentru documente, altele decit imobiliare. Declaratiile, procurile, actele cu probleme sociale, bursele, documentele de handicap au un pret redus, dar se discuta gratuitatea lor pe viitor", ne-a declarat Constantin Ivan. De asemenea, notarul focsanean explica fenomenul prin care nu s-a simtit o scadere a preturilor la notariate din cauza cresterii peste noapte a TVA-ului. "Am dat noi preturile putin mai jos, dar a venit marirea de TVA si a pus la loc", spune notarul Ivan. Cu toate ca nu se plinge de lipsa de activitate din cauza crizei, notarul spune ca i-a scazut vadul chiar si cu 70% fata de perioada 2008 si cu 30% fata de 2009. "Activitatea a scazut in fiecare an cite putin. In fiecare an se infiinteaza notariate noi si clientii se impart. In prezent sint 40 de cabinete de notariat public in judet, dintre care jumatate in Focsani. In 1995 eram doar sase notari. Eu am vad aici si nu ma pling", spune Constantin Ivan. Chiar daca cei mai batrini din breasla recunosc faptul ca in prezent este foarte greu pentru cei tineri sa reuseasca, vineri, 17 septembrie, va avea loc concurs pentru notarii stagiari. Din Vrancea s-au inscris deja trei persoane. De asemenea, tot trei persoane s-au inscris si pentru definitivatul planificat in perioada 2-4 noiembrie, dintre cei care si-au terminat stagiatul. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.