Ultima oră

Pompierii si-au facut cadou o cladire de ziua lor

Raluca Manolache
14 sep 2010 1110 vizualizări
Conducerea inspectoratului a acordat diplome de onoare sefilor de institutii si fostilor comandanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) u cu ocazia Zilei Pompierilor din Romania a fost inaugurat Pavilionul A , valoarea investitiei fiind de peste 700.000 lei

Dupa opt luni de munca intensa cu peste 1.700 de interventii, pompierii din Vrancea au avut citeva ore de relax, timp in care au serbat "Ziua Pompierilor din Romania". Festivitatile de ieri nu au iesit din tiparul anilor trecuti, astfel incit dupa oficierea slujbei religioase si citirea mesajelor de felicitare, au urmat si partile mai atractive. Astfel, pentru rezultate foarte bune obtinute in activitate, au fost avansati in gradul de plutonier major inainte de termen Florin Mocanu, Ion Voinea si Sorinel Unguras, iar pentru performantele obtinute la Jocurile Mondiale ale Pompierilor care s-au desfasurat in Coreea de Sud, sg. maj. Nicolae Enache si sg. maj. Iulian Pitulac au primit cite o diploma. De asemenera, conducerea inspectoratului a acordat diplome de onoare sefilor de institutii si fostilor comandati ai ISU. Cel mai important moment a fost reprezentat de inaugurarea Pavilionului "A" din cadrul ISU Vrancea. Obiectivul a fost cuprins in cadrul "Proiectului de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta. Reducerea riscului seismic", finantat dintr-un imprumut de la Banca Mondiala si cofinantat de Guvernul Romaniei. Lucrarile la aceasta cladire au inceput in august 2009 si s-au finalizat in iunie 2010, valoarea investitiei fiind de 714.923 lei. "Cladirea era in stare destul de proasta, din punct de vedere functional nu corespundea normelor de exploatare si de functionalitate, iar din punct de vedere a sigurantei constructiei era in gradul I de risc seismic. Din punct de vedere al reabilitarii functionale au fost efectuate lucrari de toate categoriile, toate tipurile de instalatii, au fost inlocuite finisajele in asa fel incit obiectivul sa corespunda normelor administrative", a precizat Stela Petrescu, directorul Unitatii de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Dezvoltarii. In curind se va da in folosinta si cladirea de la Statia de Pompieri Adjud, care se afla in acelasi program de reabilitare. In noua cladire au fost mutate inspectia de prevenire si cabinetul medical. Dupa aceasta inaugurare, cei prezenti au vazut tehnica de interventie a celor din inspectorat, iar cei mici au putut incerca autospecialele de interventie. Pompierii le-au aratat focsanenilor si cum se intervine in cazul unui accident de circulatie soldat cu victime sau in cazul unui incendiu. Si ciinele pompier Wolf a fost adus pentru cautarea supravietuitorilor in cazului unui dezastru. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.