Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
13 sep 2010 562 vizualizări
Senatorii vor ca muzeele sa-si deschida portile gratuit

Muzeele din Focsani ar putea fi vizitate, in curind, gratuit, in cadrul programului "Ziua portilor deschise". Senatorii Romaniei au decis ca ziua cu intrare libera sa fie prima duminica din fiecare luna. Parlamentarii au venit cu aceasta propunere dupa model european, in marile capitale ale continentului, acest program de vizitare a muzeelor, in special noaptea, fiind extrem de bine primit atit de turisti, dar mai ales de catre tineri. Senatorii vor ca toate institutiile de cultura din subordinea Ministerului Culturii sa instituie acest program. In Focsani, ar putea fi vizitate in prima duminica a lunii, pe gratis, Muzeul Unirii, Muzeul de istorie si arheologie, dar si sectia Muzeului Vrancei a Stiintelor Naturii. De asemenea, in circuit ar putea intra si la Muzeul etnografic de la Cring. (I. C.)


Politistii comunitari disponibilizati, lasati fara arme


Agentii de paza de la Politia Comunitara din Focsani care au fost disponibilizati au fost "deposedati" si de armele din dotare. Chiar daca pina la jumatatea acestei luni cei 132 de salariati trebuie sa se prezinte la munca, acestia nu vor mai fi inzestrati si cu arme. Ion Gheorghe, seful Politiei Comunitare, spune ca s-a luat aceasta masura de precatie de acum doua saptamini, inainte de tragicul eveniment ce s-a soldat cu decesul colonelului (r) Florentin Nache, care s-a impuscat in cap cu un pistol Glock din dotarea unitatii. Cei 132 de agenti au primit preaviz pentru 20 de zile si sint obligati sa vina la munca patru ore pe zi. (R. M.)


Canalizarea, trasa pe linie moarta la Paunesti


Mult clamata criza financiara afecteaza serios proiectele in desfasurare din comunele Vrancei. La Paunesti, proiectul privind realizarea retelei de canalizare a localitatii este blocat, din cauza ca in acest an nu s-a mai alocat nici un leu. Investitia, in valoare de 4.000.000 lei, adica aproape 1 milion de euro, este finantata cu bani de la Guvern, prin Ordonanta nr. 7/2006 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural. "Anul trecut am achizitionat materialele necesare, conductele pentru lucrare, am facut licitatia. Anul acesta nu am mai primit nici un ban", ne-a declarat Aurel Petrila, primarul comunei Paunesti. Dezvoltarea comunitatilor ramine in plan secundar in conditiile in care bugetele pentru investitii sint din ce in ce mai sarace. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.