Ultima oră

Caminul Cultural din Rastoaca va fi inaugurat in septembrie

Mihaela Beșleagă
13 sep 2010 1962 vizualizări
Scoala din comuna a fost dotata cu panouri solare, dar si primaria va fi incalzita cu razele soarelui u si alimentarea cu apa a comunei se finalizeaza in noiembrie

Locuitorii din comuna Rastoaca vor avea un camin cultural nou-nout si modern, la care s-a lucrat timp de un an. Inaugurarea imobilului va avea loc in aceasta luna, dupa cum ne-a declarat primarul comunei, Vasile Dima. Insa, spre deosebire de vechiul Camin, aici nu se vor mai tine nunti. "Caminul va avea sala de simpozion, biblioteca, sala de festivitati. Vom tine aici si un club de tineret, vor avea loc reprezentatii de teatru. Dar nu vrem sa mai tinem nunti", a spus primarul Vasile Dima. Construirea noului Camin Cultural, care este chiar peste drum de primarie, a costat bugetul local 800.000 lei, cu tot cu TVA. Lucrarile au inceput in 2009. Un alt proiect care este in derulare la Rastoaca este Casa Verde, prin care scoala din comuna a fost dotata cu panouri solare pentru sistemul de incalzire dintr-o sursa "curata", iar in prezent se lucreaza si pentru ca primaria sa fie incalzita pe baza de panouri cu celule fotovoltaice. Valoarea totala a proiectului este de 130.000 lei , finantarea fiind asigurata in proportie de 70% din Fondul pentru Mediu, iar restul de 30% fiind acoperit de primarie. "Din patru oferte, am ales-o pe cea cu valoarea cea mai mica, o firma din Braila, care s-a oferit ca poate face lucrarea cu 50%. La scoala deja am terminat si sint si 60 de grade pe conducta", ne-a spus edilul. Si lucrarile de alimentare cu apa a comunei sint pe ultima suta de metri, in noiembrie acest an urmind sa se finalizeze, datorita celei mai recente transe de bani venita, in valoare de 1.000.000 lei. Lucrarile au inceput in 2008, cu fonduri alocate prin Hotarirea de Guvern nr. 577/1997 privind reabilitarea, modernizarea si/sau asfaltarea drumurilor de interes judetean si de interes local, alimentarea cu apa la sate. Pentru canalizare, studiul de fezabilitate este deja realizat, asteptindu-se finantare. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.