Ultima oră

Fitzele de Focsangeles se plimba in 167 masini de lux

Iulia Crețu
13 sep 2010 1609 vizualizări
2.600 de focsaneni figureaza cu doua sau mai multe proprietati si cu doua sau mai multe masini u din impozitul pe bogatie, Primaria calculeaza sa adune peste 4 miliarde lei vechi in jumatate de an u bogatii Focsanilor prefera mai multe masini in garaj decit mai multe case

Municipalitatea focsaneana trage nadejde sa scoata taxa de bogatie de la peste 2.600 de contribuabili care, potrivit datelor oferite de Serviciul de Taxe si Impozite, detin doua sau mai multe proprietati, dar si doua sau mai multe masini. Intrat in vigoare de la 1 iulie, impozitul pe avutie ar trebui sa adune la bugetul local, pina la finele acestui an, suma de 440.000 lei (4,4 miliarde lei vechi). Promovat de Guvernul Boc, impozitul pe bogatie ar trebui sa-i usureze de bani in special pe soferii pasionati de colectionarea masinilor din Focsani. Ponderea financiara datorata de acestia este de trei ori mai mare decit ceea ce trebuie sa plateasca focsanenii care au mai mult de doua case, chiar daca soferii cu mai multe masini sint de doua ori mai putini decit posesorii de mai multe proprietati, case sau terenuri. Cu alte cuvinte, placerea condusului costa mai scump decit aspectul boieresc, de colectionar de proprietati. "La cladiri avem 1.747 roluri care detin doua sau mai multe proprietati, diferenta calculata pe 6 luni fiind de 96.286 lei. La auto sint 858 roluri care detin doua sau mai multe mijloace de transport, diferenta pe 6 luni fiind de 336.697 lei", ne-a precizat Marian Mihu, de la Departamentul Comunicare din cadrul Primariei Focsani. Si pentru ca un motor suparat, cu multi cai putere sub capota, se poarta pe bulevardele de fite din Focsani ca o eticheta, si taxele pentru bolizii puternici sint pe masura. Potrivit celor de la Primaria Focsani, in evidente figureaza 76 de masini cu o capacitate cilindrica mai mare de 3.000 cm cubi, in timp ce 187 de posesori de masini din oras trebuie sa achite impozite marite pentru motoare cu capacitate cuprinsa intre 2.601 si 3.000 cm cubi. Cei mai multi posesori de masini suprataxate, in numar de 652, care sint considerate simbol al bogatiei, au o capacitate a motorului de 2.001-2.600 cm cubi. Legea spune ca autoturismele cu o capacitate cilindrica peste 2.000 cm cubi suporta o impozitare dubla. Astfel, potrivit deciziei guvernamentale de a stringe bani de la bogati, posesorul unei masini Audi A6 are de achitat nu 468 lei, cum era inainte de 1 iulie, ci 936 lei. Pentru autoturismele cu capacitate intre 2.000 si 3.000 se platesc cite 60 lei pentru fiecare 200 cm cubi, in timp ce motoarele de peste 3.000 cm se taxeaza cu cite 100 lei pentru fiecare 200 cm cubi. Nu doar a avea masina puternica inseamna bani in plus, scosi din buzunar pentru stat. In cazul apartamentelor, in functie de suprafata si zona, impozitul anual la Focsani este cuprins intre 55 si 200 lei. In plus, impozitul pentru cea de-a doua casa in afara celei de domiciliu a crescut cu 65%, in timp ce impozitul pentru a treia si a patra casa s-a majorat cu 150%, respectiv 300%. Deci, bogatia afisata, cu cheltuiala scumpa se tine. (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.