Ultima oră

INTERNATIONAL:Barack Obama: Progresele inregistrate in procesul de relansare economica au fost dureros de lente

Ziarul de Vrancea
11 sep 2010 518 vizualizări
Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a afirmat vineri ca progresele inregistrate in procesul de relansare economica au fost "dureros de lente" si i-a acuzat pe republicani ca "tin prizoniera clasa de mijloc", in prima conferinta oficiala de presa pe care a sustinut-o din luna mai, relateaza AFP.

"Chiar daca economia creste iar (...) gaura lasata de recesiune este uriasa. Progresele au fost dureros de lente", a spus el, citat de Reuters. Intr-o incercare de a atenua perspectivele sumbre ale democratilor in alegerile partiale din toamna acestui an, Obama a reafirmat ca politicile aplicate de republicani sub conducerea predecesorului sau George W. Bush au condus "la o criza financiara si la o teribila recesiune cu care ne luptam si astazi".


Presedintele SUA a recunoscut ca alegatorii ar putea sa-i atribuie lui responsabilitatea lentorii relansarii economice, la alegerile de la jumatatea mandatului.


"Pentru ca sunt presedinte, si pentru ca democratii controleaza Camera reprezentantilor si Senatul, intelegem cand oamenii intreaba: \'Ce ati facut?\'", a spus Barack Obama.


"Nu este nicio indoiala asupra faptului ca tot ceea ce incercam sa facem este conceput pentru relansarea economica si crearea de locuri de munca suplimentare in economie. Inteleg prin aceasta ca este prioritatea noastra", a afirmat el.


Obama pledeaza pentru prelungirea moratoriului colonizarii israeliene


In aceeasi conferinta, Barack Obama a cerut Israelului sa inghete procesul de colonizare si a afirmat ca negocierile reprezinta singura cale de a aduce pacea in Orientul Mijlociu.


Primul "mar al discordiei", asa cum l-a denumit liderul american, este finalizarea programului de inghetare partiala a colonizarii evreiesti, in 26 septembrie.


Palestinienii au avertizat ca o astfel de decizie va insemna sfarsitul dialogului direct, a carei urmatoare sesiune este prevazuta a avea loc la Sharm el-Sheikh (Egipt) si Ierusalim, in 14 si 15 septembrie, in prezenta Secretarului american de Stat Hillary Clinton.


Barack Obama a afirmat ca i-a spus premierului israelian Benjamin Netaniahu ca, "atata timp cat negocierile merg in directia buna, are sens prelungirea moratoriului".


"Unul dintre lucrurile pe care i le-am spus presedintelui palestinian Mahmoud Abbas este ca ar trebui sa arate opiniei publice israeliene ca este serios si constructiv in aceste discutii".



de R.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.