Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE: Subiectele Zilei:Bordelurile lui Prigoana au trecut doar de votul nevestei; Marea Neagra se transforma intr-un imens cavou

Ziarul de Vrancea
8 sep 2010 466 vizualizări
Guvernul schimba schimbarea: autorii nu vor mai fi taxati suplimentar; ; Primarul autostrazii suspendate coboara cu picioarele sub pamant: Oprescu vrea sa faca 20 de WC-uri ingropate. Poteras se apuca de plantat

Bordelurile lui Prigoana au trecut doar de votul nevestei


Legalizarea prostitutiei nu are sustinatori printre parlamentari. Doar Adriana Bahmuteanu este optimista: "De-abia astept sa fie data legea". Are un proiect de legalizare a prostitutiei si spune ca nu are nevoie de sprijin politic pentru el. Nici nu-l are. Silviu Prigoana a ramas doar cu un singur aliat, sotia sa, Adriana Bahmuteanu: "De-abia astept sa fie data legea. Eu i-am zis de mult lui Prigoana ca trebuie sa initieze o astfel de lege". Initiativa lui Silviu Prigoana de a transforma prostituatele in persoane fizice autorizate, iar bordelurile in societati comerciale cu tarifele la vedere nu este sustinuta nici macar de PDL, partid in care si-a oficializat ieri intoarcerea. "Deocamdata, nu are sprijinul, fiindca initiativa nu a fost prezentata in interiorul grupului. Fiecare deputat are acest drept constitutional (de a initia proiecte de lege - n.r.), daca este sprijinit sau nu este alta problema", a declarat Mircea Toader, liderul deputatilor PDL, scrie EVZ.


Guvernul schimba schimbarea: autorii nu vor mai fi taxati suplimentar


Noul sef al Muncii isi cere scuze pentru coada pe care n-a vazut-o Boc. Guvernul a revenit asupra deciziei de dublare a contributiilor sociale datorate de liber-profesionisti (fara a include PFA) si va obliga patronii sa depuna declaratiile de venit si sa vireze banii in conturile statului, conform unui proiect de modificare a Legii 58/2010, obtinut de Gandul. Astfel, in mai putin de o saptamana, contributiile datorate statului de catre angajatii platiti prin contracte de drepturi de autor sau prin conventii civile au fost majorate de la 16,5% din venitul net la 35%, conform unui document facut public de Secretariatul General al Guvernului (SGG) joia trecuta, pentru a reveni la nivelul de 16,5%, conform celui mai recent proiect de modificare a Codului Fiscal. Astfel, angajatii care obtin venituri de natura profesionala, altele decat cele salariale, trebuie sa plateasca, lunar contributii de 10,5% din venitul net la fondul de pensii, de 5,5% la cel de sanatate si de 0,5% la cel de somaj, anunta Gandul.


Cuviosul Teodosie hapsanul si-a cam incalcat juramantul de saracie


A pus stapanire peste proprietatile manastirii. Inalt Preasfintitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, s-a facut proprietar peste cele mai profitabile surse de venit ale manastirii pe care a ctitorit-o in localitatea sa natala, Dorna Arini, din judetul Suceava. Manastirea din Arini i-a cedat lui IPS Teodosie un hotel, doua case si 19 hectare de teren. Maicutele au ramas cu biserica, chiliile, clopotnita si jumatate de hectar de faneata. Istoria manastirii de la Dorna Arini, judetul Suceava, incepe in anul 1999, cand actualul arhiepiscop de Constanta, IPS Teodosie, a primit de la parintii sai drept mostenire aproape un hectar de teren. Cum calugarii si inaltii ierarhi nu au voie sa detina averi personale, intrucat au depus asa-numitul juramant de saracie, Teodosie a donat terenul bisericii si a decis sa construiasca pe el o manastire, care avea sa primeasca hramul "Acoperamantul Maicii Domnului", informeaza Adevarul.


Marea Neagra se transforma intr-un imens cavou



Vietuitoarele marine din zona litoralului romanesc au inceput sa moara pe capete. Desalinizarea accentuata, temperaturile extreme ale apei marii inregistrate in aceasta vara si poluarea vor ucide, putin cate putin, pestii, scoicile si micro-organismele, spun specialistii. In paralel cu mortalitatea piscicola inregistrata pe scara larga in aceasta vara, specialistii in cercetari marine au identificat un alt fenomen ingrijorator. In urma unor scufundari la baza digurilor s-a observat ca si midiile au murit. "In zona digurilor din sudul statiunii Mamaia, fenomenul de mortalitate a midiilor a fost observat pana la o adancime de 10-12 metri. Este pentru prima data de cand sunt la institut cand s-a ajuns la o asemenea adancime", a precizat doctor inginer Simion Nicolaev, directorul general al Institutului National de Cercetare - Dezvoltare Marina "Grigore Antipa". O situatie asemanatoare a fost observata in 1991, insa nu la o astfel de amploare, scrie Romania Libera.


Avem cifra finala a achizitiilor facute de MAI pentru sezonul estival 2010


1,12 milioane de euro pentru carne, apa, bere, chifle, branza si prajituri. Subiectul achizitiilor publice facute de Ministerul Administratiei si Internelor pentru asigurarea cu "de-ale gurii" in hotelurile aflate in administrarea institutiei revine in actualitate. Asta, dupa ce afacerile de vacanta ale ministerului condus de Vasile Blaga au fost publicate pe site-ul SEAP una dupa alta. Astfel, am aflat ca, pentru depozitele Hotelurilor Turist din Predeal, Excelsior din Brasov, Meridian din Mamaia, Diana din Saturn, dar si pentru centrala MAI, din strada Leaota, cu sediul in sectorul 6 al Capitalei, au fost achizitionate pe langa carne de pui sau de vita, bere sau miniprajituri, si batoane si chifle, branzeturi, apa minerala si apa plata. In total, cheltuielile pentru asigurarea hranei, bauturii si desertului pentru personalul MAI plecat in vacanta la mare si la munte, ministerul a cheltuit fonduri proprii in valoare de 1.117.727 euro cu TVA inclus. Asta numai pentru vara anului 2010, anunta Puterea.


Primarul autostrazii suspendate coboara cu picioarele sub pamant: Oprescu vrea sa faca 20 de WC-uri ingropate


Poteras se apuca de plantat. Oprescu intreaba cu 150.000 de lei cat costa sa sapi 20 de wc-uri iar Poteras planteaza iarna 300 de copaci in ghivece. Sorin Oprescu vrea sa afle cat il costa sa sape 20 de closete iar pentru raspuns e dispus sa plateasca 150.000 de lei fara TVA. La randul sau, primarul de la sectorul 6, Cristian Poteras, planteaza la iarna 300 de pomi ca sa culeaga la vara ghivece. Plantarile din decembrie il costa 967,742 lei fara TVA. Potrivit site-lui guvernamental de licitatii, Primaria Capitalei ofera 150.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate in vederea construirii, in prima faza, a 20 de closete publice subterane. Acesta este preconizat sa dureze trei luni si va stabili devizul general al investitiei ca valoarea generala, dar si costul unitar pentru fiecare locatie in parte. Studiul de fezabilitate trebuie sa mai contina propuneri privind modul de realizare a investitiei, costurile de intretinere si exploatare, dar si modalitatile de acces in viitoarele wc-uri publice, informeaza Gandul.


Eroi gasiti in groapa comuna


Trupurile a doi luptatori anticomunisti au fost gasite la 60 de ani dupa ce acestia au fost executati de Securitate. Cercetatorii de la Centrul pentru Investigarea Crimelor Comunismului au descoperit ieri, intr-o groapa comuna, ramasitele pamantesti a doi partizani anticomunisti din satul Santeju de Vale, judetul Cluj, dupa mai bine de 60 de ani de cand acestia fusesera asasinati de Securitate. In dimineata zilei de 5 octombrie 1949, Ioan Mahalean (57 de ani) si Ioan Moldovan (22 de ani), membri ai gruparii Garda Alba, au fost prinsi de Securitate si dusi la Gherla. In seara aceleiasi zile au fost adusi inapoi la Santeju de Vale, ca sa le dea un avertisment si celorlalti partizani. Aici, potrivit marturiilor localnicilor, Ioan Moldovan a fost impuscat in cap de maiorul Nicolae Briceag. Acesta a recunoscut, inainte de a muri, in 2000, ca a impuscat cu mana lui 18 partizani anticomunisti. Celalalt partizan, Ioan Mahalean, a fost impuscat in picioare, in abdomen si apoi in cap. A murit abia dupa cateva ore. "Batranii spun ca toata noaptea de 5/6 octombrie \'49 s-au auzit tanguirile lui", povesteste un localnic, scrie EVZ.


Mazare indeamna la revolutie daca Puterea nu va putea fi schimbata democratic, iar Ponta il sustine


Radu Mazare a fost prezent la Conferinta Judeteana a PSD Constanta, care a ales noua conducere a formatiunii politice, si le-a spus celor prezenti ca ii imbraca in militari si merg sa faca Revolutie in cazul in care celelalte masuri nu functioneaza. "Revolutie inseamna oameni in strada, stat in fata la Cotroceni doua - trei saptamani, o luna, ca nu cred ca este nevoie de mai mult si fugariti din institutiile statului, incepand cu Cotroceniul. Adica, ce am mai facut acum 20 de ani, dar din pacate n-a iesit. Intai alegeri anticipate. Poate nu se poate. Poate blocheaza Parlamentul, asa cum au incercat sa faca. Daca blocheaza Parlamentul si mergem tot cu Boc si trecem iarna asta, stiti cati vor veni la revolutie, stiti cati vor veni in strada", a explicat Mazare, care a venit la conferinta imbracat in militar, anunta Adevarul.




de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.