Ultima oră

Aminarea retrocedarilor le-a ajuns la os merenilor

Gabriel Sava
8 sep 2010 613 vizualizări
70 de dosare nu fost rezolvate nici acum u primarul comunei dezvaluie cum se rezolvau dosarele cind PSD conducea Prefectura judetului

Primarul de la Mera, Ion Sticlaru, este decis sa ajunga la Bucuresti, la usa Palatului Victoria, cu zeci de sateni care asteapta de mai bine de un an sa fie pusi in posesie cu fostele proprietati. "Cele 70 de dosare fac parte din lotul de 160 care au aceeasi hotarire judecatoreasca, respectiv 181 si 184 din 2009 a Tribunalului Vrancea si sint prinse in decizia Comisiei Judetene de Fond Funciar cu numarul 16 din 2 aprilie 2009. A trecut mai bine de un an si nu s-a rezolvat nimic. Anul trecut, pe considerente politice, la ordinul PSD, pentru 90 de dosare s-a realizat punerea in posesie in citeva zile. Au primit decizia, iar in doua zile aveau inclusiv drept de exploatare a masei lemnoase si au inceput sa lucreze. Pentru restul de 70 situatia se tergiverseaza de mai bine de un an, desi oamenii au aceleasi drepturi. Am adus deja la cunostinta primului ministru aceasta problema. Am cerut autoritatilor sa rezolve problema insa in zadar. Vom merge cu totii la Bucuresti", a declarat primarul Ion Sticlaru. Acesta spune ca cei nemultumiti au ajuns sa vina zilnic la primarie. "Eu ii inteleg si incerc sa ii ajut insa prezenta lor perturba activitatea administrativa. Au fost si la Prefectura, dar am primit doar promisiuni", a completat Ion Sticlaru. In acest moment, peste 120 de dosare privind retrocedarile se afla in instanta, alte 95 asteapta validarea din partea Comisiei Judetene de Fond Funciar si cele 70 de dosare deja validate asteapta punerea in posesie. Conform primarului, pentru a pune in posesie pe cei indreptatiti in cele 70 de dosare, primaria a pus deja la dispozitie suprafata de circa 300 de ha de padure. Taranii de la Mera au fost in mai multe rinduri la Prefectura in speranta ca vor fi pusi in posesie insa li s-a raspuns ca ar fi probleme cu amplasamentul, unde sint validati si alti proprietari. De altfel, azi, la sediul Prefecturii va avea loc o noua sedinta de fond funciar unde se va lua in discutie si problema merenilor. (Gabriel SAVA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.