Ultima oră

POLITICA: Politic Show: Radu Berceanu a pierdut si vicepresedintia Senatului; Antonescu: Varianta Johannis-premier ramane in picioare;

Ziarul de Vrancea
7 sep 2010 548 vizualizări
Noul ministru al Agriculturii, acuzat de conflict de interese; Ce cadou a primit Emil Boc, ieri, de ziua lui

Radu Berceanu a pierdut si vicepresedintia Senatului


Dupa ce a fost schimbat din functia de ministru al Transporturilor, Radu Berceanu a pierdut a doua batalie in curs de patru zile. El a candidat la functia de vicepresedinte al Senatului impotriva lui Petru Filip. Insa, acesta din urma a fost desemnat de grupul PDL, cu 21 de voturi ca inlocuitor al Ancai Boagiu ca vice al senatorilor. Radu Berceanu a obtinut 17 voturi din partea colegilor sai, fiind in carti sa faca rocada cu Anca Boagiu de la Transporturi la vicepresedintia in Senat. Senatorul PDL Ovidiu Marian il va inlocui pe senatorul Ion Ariton in functia de presedinte al Comisiei pentru buget-finante. Integral pe EVZ.


Antonescu: Varianta Johannis-premier ramane in picioare


Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, astazi, ca varianta Klaus Johannis ca premier in fruntea unui Guvern de criza "ramane in picioare" in opinia sa. Intrebat, dupa sedinta BPC, daca la discutia cu ceilalti reprezentanti ai opozitiei va merge cu o propunere de premier, presedintele PNL a infirmat aceasta ipoteza. "Intentiile noastre se indreapta si vom propune in primul rand sa reparam cele mai grave lucruri pe care le-a facut din punct de vedere economic Guvernul Boc, revenirea TVA la 19% si chiar scaderea sa la produsele de baza si constructii la 5%, revenirea salariilor bugetarilor acolo unde au fost, cu abrogarea imediata si cer inca o data Guvernului abrogarea impozitului minim, impozitului forfetar", a spus Antonescu, citat de Mediafax. Integral pe EVZ.


Noul ministru al Agriculturii, acuzat de conflict de interese


73 de organizatii civice il acuza pe Valeriu Tabara ca sustine cultivarea plantelor modificate genetic in Romania si cer demiterea sa. Organizatiile civice semnatare, intre care Eco Ruralis, Centrul de Informare asupra Organismelor Modificate Genetic, Asociatia Fermierul Cozia, Cooperativa gospodarilor ecologici, Agent Green, Asociatia de Hidroecologie si Bioclimatologie, Centrul pentru Dezvoltare Durabila, avertizeaza ca actualul ministru al Agriculturii, deputatul PDL Valeriu Tabara s-a remarcat in ultimii ani printr-o pledoarie constanta in favoarea cultivarii pe teritoriul Romaniei a plantelor modificate genetic. Integral in Romania Libera.


In editorialul "Basescu - un mandat modificat genetic", Elena Vijulie scrie:


"Ca Traian Basescu foloseste des "institutiile statului" in folosul apropiatilor si al propriului partid, nu mai e demult o stire. Noutatea este ca nu mai gaseste vorbe sa acopere dezastrul. Cuvintele le-a epuizat demult. Presedintele Traian Basescu si-a castigat ultimul mandat prin cateva inselatorii ridicate la rangul de strategie politica. A spus natiunii ca parlamentarii sunt de vina pentru tot raul din tara, a repetat ca Vantu, Voiculescu si Patriciu sunt cei trei zmei distrugatori care trebuie opriti si a sugerat ca daca nu va castiga el alegerile, bazele militare americane vor parasi Romania, lasandu-ne prada Moscovei." Integral in Romania Libera.


Liderii PSD si PNL spun ca vor desfiinta Ordonanta 58 si vor anula majorarea contributiilor pe drepturi de autor


In cursa fara final a majorarii taxelor si impozitelor, guvernul remaniat si-a propus sa doboare inca unui record


Proiectul noii Ordonante de modificare a Codului Fiscal, postat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului, anunta dublarea contributiilor sociale, pe care le vor plati de la 1 ianuarie 2011 cei care practica profesii liberale, detin PFA, ori sunt retribuiti pe drepturi de autor. Drept raspuns, PSD si PNL anunta ca, in prima instanta, nu vor vota "aceasta aberatie pedelista", urmand ca, odata cu instalarea unui nou guvern, sa revina la situatia existenta inainte de emiterea Ordonantei 58, pe care, ulterior, o vor anula in intregime. Integral in Gandul.


Ce cadou a primit Emil Boc, ieri, de ziua lui


Demisionar la restructurare, reangajat in Guvern dupa remaniere. Emil Boc a implinit ieri 44 de ani. Cadoul ministrului Laszlo Borbely (mediu) pentru seful sau: l-a readus ca sef in minister pe un pedelist care fusese eliberat de Boc din functia de secretar de stat cu nici doua luni in urma. La multi ani! Emil Boc a redus pe 14 iulie 2010 numarul de secretari de stat din ministere. Printre victimele restructurarii guvernamentale s-a aflat si Dan Carlan (PDL), secretar de stat la Ministerul Mediului. Carlan si-a dat demisia la vremea respectiva. Numai ca, surpriza! La nici numai doua luni de la plecare el a revenit in minister pe postul de director general al unei structuri nou-create. Desi nu se mai fac angajari, pentru Carlan s-a facut o mica exceptie. Iar prima lui zi de munca a fost pe 6 septembrie, fix in ziua cand Emil Boc a implinit 44 de ani. Integral in Puterea.



de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.