Ultima oră

Facturile spitalelor, luate la bani marunti

Raluca Manolache
7 sep 2010 547 vizualizări
Verificarile sint efectuate de CAS Vrancea

Chiar daca banii pentru plata datoriilor strinse de spitale pina la 30 iunie 2010 au intrat in contul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea, unitatile spitalicesti mai au de asteptat citeva zile pentru a scapa de aceasta corvoada. Asta deoarece CAS trebuie sa verifice din nou facturile prezentate de cele trei spitale din Focsani, Adjud si Panciu. "Datoriile restante pina la 30 iunie 2010 se vor achita in functie de analiza si controlul realizat la fiecare spital, proceduri pe care le-am inceput de saptamina trecuta. Banii exista in bugetul CAS, dar institutiei ii revine obligativitatea de a controla modalitatea de plata a fiecarei facturi", ne-a spus Mihai Copaci, seful CAS. Controlul se va face la recomandarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate dupa ce comisia mixta DSP-CAS a incheiat un proces verbal pentru sumele de plata ce ar trebui sa ajunga la spitale. Conform acestei comisii, fondurile necesare acoperirii obligatiilor de plata sint: Spitalul Municipal Adjud "" 6.180.000 lei, Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" "" 16.716.000 lei si Spitalul Panciu "" 228.000 lei. Mihai Copaci mai spune ca odata platile facute, spitalele vor avea obligatia de a face dovada platii catre furnizori printr-o copie a ordinului de plata. Oficialii din sanatate vor sa fie siguri ca banii vor merge pe plata facturilor restante. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.