Ultima oră

Gata cu plicurile la Politie!

Dan Chiriac
7 sep 2010 891 vizualizări
Taierile de salarii cresc tentatia de completare ilegala a veniturilor in rindul oamenilor legii, motiv pentru care Directia Generala Anticoruptie ii incurajeaza pe cetateni sa-i denunte pe functionarii corupti

In vremuri de criza, Directia Generala Anticoruptie incearca sa-i opreasca pe angajatii Ministerului Administratiei si Internelor sa ia spaga pentru a-si completa veniturile salariale, reduse cu 25%. Pentru a-i determina sa inteleaga riscurile la care se expun, angajatii DGA au facut in ultima perioada mai multe convocari cu oamenii care aplica legea in teritoriu. Ofiterii DGA au mers de asemenea si in actiuni secrete in care au testat "corectitudinea" oamenilor legii. "De la inceputul anului, la nivelul judetului au fost organizate 22 de activitati preventive in rindul personalului MAI, cu participarea a 759 de persoane, angajati ai IPJ Vrancea, IJJ Vrancea, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea Pasapoartelor si Serviciul pentru Imigrari. Ca urmare a mesajului transmis cu ocazia activitatilor preventive care au vizat responsabilizarea angajatilor fata de fenomenul coruptiei, in perioada de referinta au fost consemnate cinci situatii in care lucratorii de politie si un lucrator din cadrul I.J.J. Vrancea au denuntat intenÃia unor persoane de a-i mitui cu sume de bani. Toate cazurile au fost finalizate cu prinderea in flagrant a mituitorilor si intocmirea de dosare penale. De asemenea, in aceasta perioada, nu a fost inregistrat nici un caz in care vreun angajat al instituÃiilor M.A.I. sa fi fost reclamat pentru fapte de coruptie", se arata intr-o informare a DGA Vrancea. Cei patru politisti care au refuzat spaga sint de la posturile de politie Nanesti si Pufesti si de la formatiunea de Ordine Publica a Politiei Panciu. Totodata, DGA a demarat o campanie pentru combaterea faptelor de coruptie in rindul politistilor si jandarmilor intitulata "Gata cu plicurile!". Aceasta vizeaza sensibilizarea opiniei publice pentru denuntarea faptelor de coruptie comise de angajati ai ministerului. DGA Vrancea anunta si modalitatile prin care pot fi sesizate cazurile in care oamenii legii iau mita. Astfel, cei care sesizeaza astfel de fapte pot suna la 0237.207.119, 0237.207.229 sau la linia gratuita 0800.806.806. Seful Serviciului DGA Vrancea, comisarul sef Virgil Cristian, ofera audiente in prima si a treia zi de miercuri din luna, intre orele 12.00 si 15.00. De la infiintarea acestui serviciu, in Vrancea au fost date publicitatii multe situatii in care politistii au refuzat spaga. Pina acum, cei de la DGA au prins in flagrant doar doi politisti care au pretins si primit bani. Ofiterul Marius Milea si agentul Nicusor Rotaru au fost nevoiti sa demisioneze din politie dupa un flagrant organizat la Marasesti. La vremea respectiva se vorbea de o adevarata retea prin care rutieristii se imbogateau de pe urma "amenzilor" aplicate pe E85. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.