Ultima oră

Locuintele ANL nu sint pregatite de vinzare

Doina Ganea
6 sep 2010 820 vizualizări
Vinzarea locuintelor ANL in Focsani va mai dura ceva timp pentru ca mai sint de pus la punct detalii legate de pret.

Mai mult chiar, nici la nivelul tarii tinerii chiriasi nu s-au grabit sa-si cumpere locuintele. "Din cite stiu eu, la nivel national s-au vindut 12 locuinte din cele 25.000 construite. Noi am cerut mai multe lamuriri de la Minister si asteptam in continuare niste raspunsuri. Am intrebat, de exemplu, ce se intimpla cu centralele termice si ei ne-au dat copy-paste din textul de lege. Pai legea o stim si noi, dar ceream precizari pentru ca sint situatii si situatii", ne-a spus viceprimarul Bogdan Matisan. Edilul este de parere ca pretul de 407 euro/mp stabilit de Ministerul Dezvoltarii nu este unul corect. "In primul rind pentru ca in el este cuprinsa si Taxa pe Valoarea Adaugata, ceea ce nu este corect din punct de vedere al Codului Fiscal. In Codul Fiscal nu scrie de TVA la cladirile vechi. Apoi acest pret s-a stabilit unitar, fara sa se tina cont de zone sau orase. Pai, putem compara o locuinta ANL construita la Gugesti, unde nu are gaze, cu una in Focsani, unde are toate utilitatile?", a mai declarat viceprimarul Matisan. Deocamdata mai multi chiriasi din blocurile ANL au dat in judecata Ministerul Dezvoltarii, contestind modul in care a fost stabilit pretul de vinzare al locuintelor ANL. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.