Ultima oră

Politistii asteapta noutati despre reorganizare

Dan Chiriac
4 sep 2010 1515 vizualizări
Seful politiei vrincene spune ca este putin probabil sa se faca disponibilizari printre politistii din judet

Timp de trei zile, sefii Politiei Romane si sefii de inspectorate judetene de politie discuta la Brasov problema reorganizarilor din teritoriu, astfel incit unitatile sa reduca fondul de salarii cu 25 % pina la sfirsitul anului. Dupa ce membrii de sindicat au amenintat ca vor bloca activitatea daca Ministerul de Interne va trece la disponibilizari, la Brasov s-a gasit o solutie de compromis. "S-a punctat ca nu se vor face disponibilizari in politie. In schimb se vor analiza foarte atent toate functiile existente. Nu va fi o masura unitara pentru toata lumea ci se vor lua decizii de la caz la caz. Situatia este buna la nivelul inspectoratului nostru. Numarul functiilor de conducere se incadreaza in minimul acceptat. Avem 4,4 la suta functii de conducere, un procent foarte mic fata de alte judete. La sefii de post nu putem renunta pentru ca ar insemna sa inchidem posturile din localitatile respective. Nu va trebui sa taiem de aici. In schimb, in alte judete sint probleme si acolo se vor face reorganizari. In acest moment schema noastra este acoperita in proportie de 94 la suta. Oricum, statul de incadrare este subdimensionat pentru ca s-a considerat ca judetul Vrancea nu are o situatie operativa foarte incarcata spre deosebire de alte judete mai mari din tara", ne-a detaliat comisarul sef Ionel Popescu, seful politiei vrincene. Intilnirea dintre sefii politiilor din tara, de la Brasov, se va incheia in aceasta dimineata. La IPJ Vrancea ar putea disparea anumite functii, iar politistii ramasi fara slujba ar urma sa fie incadrati pe alte posturi, platite evident mai prost. Dupa intilnirea de la Brasov, sindicatele din politie anunta la rindul lor o intilnire pentru a decide daca vor bloca activitatea in perioada urmatoare. Dupa reducerea salariilor cu 25%, de la 1 iulie, s-a zvonit ca politia va fi nevoita sa opereze disponibilizari pentru a se incadra in bugetul aprobat. Sindicatele au reactionat si asteapta acum planul de reorganizare la care se lucreaza de la centru. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 13 ore, 57 minute, 59 secunde
Poate aceasta reorganizare il include (prin restructurare)si pe agentul Lazarica de la Gugesti care face abuz de putere in timpul serviciului sau si mai grav de prostie.
, acum 739393 zile, 13 ore, 57 minute, 59 secunde
"In graficul de reorganizare,mai bine zis restructurare,poate va fi inclus si agentul Gavrila Ion de la Postul din Slobozia Bradului,care face abuz de putere si prostie in timpul serviciului si in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.