Ultima oră

Magazinele de vise , calcate din nou de politisti

Dan Chiriac
3 sep 2010 674 vizualizări
Doi patroni sint cercetati pentru trafic cu substante psihotrope

Doi administratori de "magazine de vise" din Focsani au fost luati la intrebari de politie, fiind banuiti ca vind ilegal plante psihotrope tinerilor care vor sa se drogheze. Detinerea si vinzarea acestor produse a fost interzisa la inceputul acestui an. Politistii de la Combaterea Criminalitatii Organizate, impreuna cu comisarii Garzii Financiare si cei de la Protectia Consumatorilor au efectuat recent controale la cele doua magazine, unde s-au gasit mai multe plicuri ce contineau plante tip «etnobotanic», destinate comercializarii. Cei doi administratori, de 21 si 31 de ani, s-au ales cu dosare penale. O parte din marfa a fost ridicata in vederea expertizarii. In urma analizelor de laborator s-a stabilit ca acestea contin substante psihotrope interzise la vinzare. Cercetarile sint continuate de procurorii DIICOT. Printr-o ordonanta de urgenta, Guvernul a interzis la inceputul acestui an comercializarea mai multor substante psihotrope, intre care si extrasele din salvie sau mitragina. Salvia produce halucinatii, in timp ce mitragina este o planta cu efecte similare cocainei. Pentru comercializarea acestor plante, pedeapsa este cuprinsa intre 3 si 15 ani. De asemenea au fost interzise, amanita muscaria, amanita pantheriana, toate speciile de psilocybe, ketamina, amida accidului lisergic, derivati de piperazina si sarea de baie. Aceste produse se vind in special sub forma de tigari, comprimate, pulberi, fragmente vegetale ambalate in plicuri, sub diverse denumiri. Patronii acestor magazine incearca sa "fenteze" legea si aduc produse similare cu cele interzise de lege, dar sub alta denumire. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.