Ultima oră

INTERNATIONAL: Presa in Diagonala: Vladimir Putin a acuzat tarile occidentale ca utilizeaza metode politice neloiale

Ziarul de Vrancea
2 sep 2010 481 vizualizări
UE a cerut Chinei sa-si intensifice lupta impotriva exporturilor pe piata neagra; Apple a lansat Ping, o retea de socializare pentru muzica

Natiunile Unite planuiesc sa cheltuiasca 290 milioane dolari pe o serie de programe ce vor fi derulate in Coreea de Nord. Investitia nu este un lucru sigur, mai ales in cazul in care presedintele nord-coreean se gandeste sa respinga oricare dintre conditiile stricte de supraveghere, anexate la banii primiti din partea unor donatori importanti, pe care ONU spera sa-i coopteze in acest "proiect", informeaza Fox News.


22 de trupe americane au fost ucise in Afganistan in patru zile, aceasta fiind catalogata drept una dintre cele mai sangeroase perioade ale verii acestui an, informeaza Daily Telegraph. O serie de atacuri cu bomba asupra trupelor americane in estul si sudul Afganistanului a avut loc in ultimele 48 de ore. Decesele inregistrate in randul coalitiei conduse de NATO au ajuns la 485 in acest an si se prognozeaza ca va depasi cifra totala de 521 in 2009.


Prim-ministrul rus, Vladimir Putin, a acuzat tarile occidentale ca utilizeaza metode politice neloiale, inclusiv inselaciune si incalcarea promisiunilor, pentru a obstructiona procesul de "resetare" a relatiilor dintre Rusia si Occident, informeaza Ria Novosti. Intr-un interviu acordat cotidianului Kommersant, Putin a declarat ca discursul sau din 2007, din cadrul Conferintei de securitate de la München, a fost relevant, de vreme ce mai multe tari occidentale sunt abuzive in relatiile lor cu Rusia, declaratia de atunci a liderului politic rus fiind considerata de mai multi politicieni din Europa de Vest drept o revigorare a Razboiului Rece.


UE a cerut Chinei sa-si intensifice lupta impotriva exporturilor pe piata neagra, explicand ca doar tigarile contrafacute priveaza UE de 10 miliarde de euro in veniturile fiscale anual, informeaza BBC. Comisarul UE pentru fiscalitate si uniune vamala, Algirdas Semeta, se afla la Shanghai pentru a discuta despre cooperarea vamala cu oficialii chinezi. El a descris China ca fiind "principala sursa de tigari contrafacute in UE". Comisia Europeana spune ca bunurile din China au reprezentat 64% din capturi. Pe langa tigari, elementele principale care au etichetele false sunt articolele de imbracaminte si accesorii, incaltaminte, jucarii si CD-uri sau DVD-uri.


Apple a lansat o retea sociala pentru muzica care face parte din cea mai recenta versiune a software-ul sau iTunes. Ping permite utilizatorilor sa construiasca retele de prieteni si de muzicieni profesionisti, intr-un mod similar serviciilor oferite de Twitter, informeaza BBC. Acest serviciu construieste, de asemenea, playlist-uri bazate pe ceea ce prietenii utilizatorului asculta. Serviciul reprezinta o provocare pentru astfel de retele deja existente, bazate pe muzica, cum ar fi MySpace.


Studentii chinezi din provincia sud-vest a Yunnan vor primi lectii de castitate la un conservator american. Lucrarile produse de ministerul cu sediul in Colorado vor fi distribuite tuturor liceelor si studentilor din Yunnan pentru a-i invata cum sa respinga sexul inainte de casatorie, informeaza Daily Telegraph. Grupul considera ca "sexul este dat de Dumnezeu ca o expresie a dragostei de care trebuie sa se bucure si pe care trebuie sa o impartaseasca in exclusivitate, doar sotul si sotia".



de Catalina Ciociltan HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.