Ultima oră

ESENTIAL: Miting sindical in Capitala pe 7 octombrie

Ziarul de Vrancea
1 sep 2010 409 vizualizări
Sindicalistii organizeaza un miting in Bucuresti, pe 7 octombrie, de Ziua Internationala a Muncii Decente, nemultumiti de noul proiect al Legii salarizarii, aratand ca noile prevederi vor duce la salarii mai mici de anul viitor pentru toti bugetarii, transmite Mediafax.

Vicepresedintele "Cartel Alfa" Petru Dandea a declarat ca s-a decis organizarea unui miting pe 7 octombrie, iar dupa 15 septembrie este luata in calcul declansarea unei greve generale in sistemul public pe termen nedeterminat.


"Va fi o greva generala de-adevaratelea de aceasta data, toti salariatii din sistemul public vor intrerupe activitatea pe termen nelimitat", a mai spus Dandea.


La randul sau, vicepresedintele "Cartel Alfa" Romulus Nita a declarat ca sindicalistii cer Guvernului sa utilizeze ca baza de calcul pentru 2011 salariile din decembrie 2009, si nu cele din iulie 2010 micsorate cu 25 la suta, deoarece reducerea aplicata in iulie are, potrivit Constitutiei si deciziei Curtii Constitutionale, un caracter temporar si trebuie aplicata doar pentru anul in curs.


"Cerem cresterea salariului minim pe economie, masura care ar conduce implicit la stoparea evaziunii fiscale si a muncii la negru, deoarece crestere salariului minim pe economie este mai utila societatii decat cresterea salariilor oricum mari ale titularilor posturilor de conducere", a mai spus Nita.


Potrivit acestuia, confederatia va solicita Guvernului ca salariul minim - care este si salariul de referinta pentru lucratorii din domeniul bugetar - sa fie in 2011 de cel putin 705 lei.


Reprezentantii Guvernului au facut, luni, o noua propunere privind salariul minim, de 650 de lei, pe care sindicalistii au refuzat-o, motivand ca aceasta este "gluma", care nu acopera nici macar inflatia.



de I.R. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.