Ultima oră

LIFE:Ea este ieseanca care a dat potul la 6 din 49

Ziarul de Vrancea
31 aug 2010 776 vizualizări
"Cistigatorul a sunat la centru si a spus ca miine (astazi) va fi acolo", sustine un reprezentant al Loteriei din Iasi. El spune ca informatia nu i-a parvenit pe cale oficiala.

Norocosul nu va primi bani gheata. Deocamdata nu se stie daca este barbat sau femeie. Saptamina trecuta, la agentia din Pacurari, unde a fost cistigat marele premiu, au fost jucate 187 de bilete. In mod obisnuit la aceasta agentie joaca pensionari de la armata si politie. Vinzatoarea sustine ca o agentie din Copou a fost inchisa si prin urmare a crescut numarul de clienti.



"Ziarul de Iasi" a gasit-o pe ieseanca prin miinile careia a trecut potul cel mare de la Loto "6 din 49". La sfirsitul saptaminii trecute, Rodica Chelaru a procesat biletul in valoare de 20,5 lei, cel care, duminica, i-a adus unui iesean un cistig brut de 6,2 milioane de euro din care, dupa plata impozitelor, va ramine cu 4,65 milioane euro. Femeia, care de 25 de ani lucreaza in cadrul Loteriei Romane, sustine ca Agentia numarul 42 din Pacurari, situata in apropierea Morii de Foc, este una norocoasa, pentru ca de-a lungul timpului sute de ieseni s-au numarat printre cistigatorii la categoriilor doi si trei. De acum doua zile se numara printre putinele agentii din tara, si mai ales din Iasi, care au dat un mare cistigator.


S-au jucat 187 de bilete


Ieri dupa-amiaza, am gasit-o pe ieseanca de 52 de ani acasa, agentiile fiind inchise in prima zi a saptaminii. A acceptat sa stea de vorba cu noi si ne-a condus personal la agentia in care s-a jucat biletul cistigator. "Cel care a cistigat a jucat biletul vineri, simbata sau duminica. Din pacate nu pot sa-l identific si nici sa va zic o ora, pentru ca duminica a fost foarte aglomerat. S-a inchis o agentie Loto din Copou si multi au venit la agentia noastra, din Pacurari", ne-a povestit doamna Rodica.


Dupa cum sustine aceasta, unitatea are foarte multi clienti fideli. "Majoritatea clientilor nostri sint din cartier. Rar avem trecatori. Joaca foarte multi pensionari de la armata si politie, pentru ca in zona este un bloc unde acestia locuiesc, si de obicei variante simple. Daca nu se intimpla ca duminica sa vina si cei din Copou puteam sa va zic sigur ca fericitul cistigator este un client fidel din cartier", a continuat ieseanca.


Printre persoanele care au trecut pragul agentiei s-au numarat multe familii cu copii. "Am avut 187 de bilete jucate cu variante simple, dar si cu scheme de joc. Am incasat 4.600 de lei. A fost o zi plina, cu multi clienti, femei, barbati de toate virstele, dar si multe familii de tineri cu copiii. Sper ca potul cel mare sa-l fi cistigat o familie de tineri ca sa poata porni in viata cu dreptul", a mentionat doamna Rodica.


Sfaturi pentru norocos


Danut Diaconu, inspector la filiala Iasi a Companiei Nationale a Loteriei Romane, a declarat ieri ca norocosul a sunat luni la sediul central al Loteriei Romane din Bucuresti, anuntind ca astazi va veni sa ridice banii. El spune ca informatia este neoficiala si nu-si mai aminteste cine anume i-a furnizat-o. "Informatia a ajuns la noi de la sediul central al Loteriei. Nu stim despre cine e vorba, nici daca e femeie sau barbat, vom afla miine. Cistigatorul a sunat si a spus ca miine (marti - n.r.) va fi acolo. Nu va pleca din sediu cu valiza plina cu bani, ci cu un cec", a spus Diaconu.


Conform regulamentelor de joc, cistigurile de peste 10.000 de lei se pot ridica numai de la sediul central al Loteriei, adica din Capitala. Oficialii Loteriei din Bucuresti sustin ca vor oferi mai multe informatii oficiale in momentul in care persoana va veni sa-si ridice potul. "In cursul zilei de astazi nu s-a prezentat nimeni pentru validarea biletului cistigator. Cum vom avea informatii va vom transmite un comunicat de presa", a sustinut Cristina Libidov, purtator de cuvint al Loteriei Romane.


Conducerea Loteriei Iasi este foarte curioasa in privinta modului cum va cheltui ieseanul banii. Si conducerea Loteriei Iasi este interesata sa-l cunoasca pe norocosul iesean. "Si noi am vrea sa-l cunoastem. Ma intreb ce va face cu banii? Daca este baiat destept ar investi intr-un liceu privat sau intr-un centru de diagnosticare. Iasul le merita pe amindoua", a sustinut Corneliu Popescu, directorul executiv la Loteria Romania, sucursala Iasi.


Potrivit acestuia, duminica aceasta s-a jucat un numar semnificativ de bilete si de variante. Daca in mod normal jucau intre 12.000 si 18.000 de ieseni, duminica trecuta 23.000 de persoane au jucat 38.000 de variante, incasarile totale fiind de 285.000 de lei.


Primul mare cistig din Iasi


Agentia numarul 42 a purtat noroc de-a lungul timpului la sute de ieseni, sustine Rodica Chelaru, care administreaza micul spatiul din Pacurari. "Primul cistig din Iasi a fost inregistrat la aceasta agentie, la inceputul anilor "˜90, imediat dupa Revolutie. Eu nu eram acolo atunci. Lumea nu prea stia de poturi sau categorii de cistiguri. Atunci cistigase un iesean pe nume Fechet cu o varianta combinata. A luat potul de 279 de milioane de lei vechi. Varianta era un leu pe vremea aceea", povesteste ieseanca.


Anul trecut alte doua persoane s-au numarat printre cistigatorii categoriei a II-a. "Unul a cistigat 9.000 de lei si celalalt 40.000 de lei. La categoria a III-a am avut sute de ieseni, iar acum, cu categoria a IV-a, nu mai spun", sustine doamna Rodica.


In ultimii ani, la Iasi, potul a mai fost luat de doua ori: o data in 2003, cind un intreprinzator cu initialele C.B. a ridicat un milion de dolari, si in 2008, cind Mihai Cazacu din Tirgu-Frumos a intrat in posesia a 2,7 milioane de euro.


Autor: Gabriela CURELARU

Sursa:www,ziaruldeiasi.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.