Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE:Subiectele Zilei:PDL-istii asteapta un semn de la Basescu; Pitipoanca si manelistul, modele sociale?

Ziarul de Vrancea
30 aug 2010 532 vizualizări
Cum va arata Terra, locul de la mare unde vom merge si cand ploua; De ce vin strainii sa dea cu sapa in Romania

Cum va arata Terra, locul de la mare unde vom merge si cand ploua


Cinci complexuri de tip "resort" vor fi construite pe malul Marii Negre, in viitoarea statiune Terra, din dreptul comunei 23 August. Aparitia noii statiuni este menita sa atraga zeci de mii de turisti straini anual, in special nemti si austrieci: regimul va fi all-inclusive iar investitorii vor fi straini. In urmatorii cinci ani, o noua statiune este proiectata sa apara pe litoralul romanesc al Marii Negre, intre Costinesti si Olimp, in dreptul comunei 23 August. Cinci complexuri tip "resort" a cate doua sau trei hoteluri fiecare, alaturi de cateva zeci de vile, urmeaza sa fie construite de-a lungul coastei si in jurul lacului Tatlageac din localitate, din banii a sapte-opt investitori, "mari si cu potential", din Germania, Olanda, Turcia, Austria si Franta, potrivit informatiilor furnizate de primarul din 23 August, Mugur Mitrana. Integral in Gandul.


PDL-istii asteapta un semn de la Basescu. Voinescu: remanierea e necesara. Guvernul are un deficit de incredere major


Stolojan: nu e buna ideea schimbarii pentru ca unii sunt nerabdatori. Cu o zi inainte de expirarea termenului de gratie dat de presedintele Traian Basescu guvernului Boc, PDL-istii flutura steagul remanierii. Unii fac deja lista trasferurilor, altii, mai rezervati, il asteapta pe Emil Boc sa vina cu analiza ministrilor. Din ambele ecuatii nu lipseste intalnirea promisa cu seful statului pentru a lamuri lucrurile. Pana atunci pe lista ministrilor pe care PDL-stii ii viseaza plecati de la Palatul Victoria figureaza remaniabilii "de serviciu" Mihai Seitan (Munca), Sebastian Vladescu (Finante), Mihai Dumitru (Agricultura), Adriean Videanu (Economie) sau Radu Berceanu (Transporturi). Integral pe EvZ.ro.


Cum a fost ingropata Unirea de vilele lui Dumitru Bucsaru


"Uimirea" Urziceni a aparut din neant in peisajul fotbalului romanesc si este pe cale sa dispara la fel. Din cauza problemelor financiare, patronul ialomitenilor isi vinde jucatorii la kilogram. Desi a obtinut profit maxim cu investitii minime (anul trecut s-a vehiculat ca jucatorii Unirii si-au cumparat din banii lor mingiile oficiale de joc pentru meciurile din Liga Campionilor), Dumitru Bucsaru a preferat sa-si lase echipa de izbeliste si sa foloseasca banii pentru a salva proiectul imobiliar "Green City". In inima cartierului ridicat de Dumitru Bucsaru la capatul comunei 1 Decembrie se afla un birou de vanzari. In birou, cinci barbati pusi la patru ace par doborati de plictiseala, scrie EvZ.ro..


Pitipoanca si manelistul, modele sociale?


Vinerea aceasta, un studiu al companiei MediaIQ a dezvaluit un procent identic care desparte doua persoane publice din medii diferite: Bianca Dragusanu, cunoscuta pentru ca a fost "blonda lui Bote", este, la randul ei, de opt ori mai populara decat omul de cultura si fost ministru al Educatiei, Andrei Marga. Atunci a revenit, mai puternic, intrebarea: Cine ne sunt vedetele? Raspunsul l-am cautat la alte trei persoane publice, fara pretentii de vedete, dar care, prin natura profesiei, intra sau au intrat, la un moment dat, in contact cu ele. Integral pe EvZ.ro.


Painea si produsele de panificatie s-au scumpit cu 25%


Hambarele cu grau pentru panificatie se golesc pana la iarna. Inundatiile din luna iunie au compromis recolta de grau pentru panificatie si au majorat pretul fainii. Unii producatori au crescut pretul fainii si al painii cu 25%. Franzela de 80 de bani se vinde de cateva zile cu un leu. La finalul recoltarii cerealelor, sindicatele din industria alimentara au anuntat ca productia de grau pentru panificatie acopera doar jumatate din stocurile necesare. Sindicatele din industria alimentara spun ca, de la inceputul anului viitor, romanii vor manca paine facuta din faina de import. Lipsa graului pentru panificatie, cresterea TVA-ului si scumpirea fainii dau majorarea cu 25% a pretului painii si a produselor de panificatie. "De cateva zile s-a scumpit painea si unele produse de panificatie. O paine care costa 80 de bani, acum se vinde cu un leu. Si alte produse de panificatie s-au scumpit. Daca anul trecut se recolta, in medie, 3 tone de grau la hectar, anul acesta, taranii au recoltat aproape 2 tone de grau la hectar. Foarte putin din graul recoltat poate fi utilizat pentru panificatie. In ultima perioada s-a scumpit si faina", ne-a declarat unul dintre producatorii de de paine din Capitala. Integral in Puterea.


De ce vin strainii sa dea cu sapa in Romania


Din ce in ce mai multi straini vin in satele romanesti pentru vacante active: turistii muncesc cot la cot cu gazdele lor, primind in schimb casa si masa. Francezi, germani sau americani renunta la confortul hotelurilor ca sa experimenteze un alt stil de viata, dar si pentru "a gasi suflet". Martin, venit din Germania, un tip inalt, uscativ, barbos, cu fata arsa de soare si parul lung, prins intr-o coada groasa, se pricepe la tamplarie. El face schitele. Discuta cu stapanul casei. Cum va arata viitorul pridvor. Trebuie tinut cont de doua lucruri - sa fie o treaba cat mai rapida, la un pret cat mai mic al materiei prime, in speta lemnul. Planul fiind aprobat, se trece la treaba. Tamara si Florian, doi tineri, tot din Germania, studenti la pedagogie speciala, cu zambetul pe buze si mereu disponibili pentru orice misiune, trec la lopata. Martin demontase deja, zilele trecute, lemnaria vechii tinde. A ramas doar zidul exterior, de sprijin, care va fi pastrat. Sub lemnarie se ascunde o cantitate mare de pamant, de eliminat. Alt ajutor vine de la Paul, un elvetian taciturn, inalt, cu o barba bogata. Integral in Romania Libera.


Numai medicamentele ieftine vor fi gratuite


Presedintele CNAS spune ca bolnavii cronic vor putea beneficia in continuare de tratamente gratuite. Bolnavii sunt sceptici. Modificarea de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a listei de medicamente pentru bolnavii cronic a starnit noi discutii pe tema introducerii coplatii, pretul pe care pacientii se tem ca-l vor plati pentru tratamentele pana acum gratuite. Temerea, spun autoritatile din s anatate, nu este intemeiata. Bolnavii cronic vor avea in continuare acces la tratament gratuit, asigura presedintele CNAS, Lucian Duta. Integral in Romania Libera.


Fondul Proprietatea, raiul privitorilor, iadul proprietarilor


Acordarea de dividende in 2010 ar putea fi ultima impartire a profitului cu actionarii Fondului Proprietatea. Vor veni noi manageri, care vor actiona ca in orice alt fond de investitii. Adunarea Generala a Actionarilor Fondului Proprietatea (FP) a fost convocata pentru data de 6 septembrie 2010, intr-o sedinta extraordinara (AGEA) la ora 12.00 si abia apoi intr-una ordinara (AGOA) la ora 14.00. Adunarea extraordinara va avea pe ordinea de zi aprobarea noului Act constitutiv al SC Fondul Proprietatea a SA, numirea Franklin Templeton Investment Management Limited Londra - sucursala Romania - ca administrator unic al Fondului si aprobarea admiterii la tranzactionare a Fondului la Bursa de Valori si pe alte piete financiare internationale. Integral in Adevarul.


de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.