Ultima oră

COMPANII:Anchete Online: Registrul Comertului respinge majorarea de capital a celei mai profitabile firme din Romania,

Ziarul de Vrancea
29 aug 2010 437 vizualizări
SC American European Marketing & Enterprises SA

Oficiul National al Registrului Comertului "" filiala Brasov a respins, vineri, 27 august, cererea SC American European Marketing & Enterprises SA (AEME SA) de majorare a capitalului social cu suma de 19 miliarde de lei. Este prima decizie luata de autoritati in cazul acestei firme-fantoma, care a raportat, pentru 2009, un profit record de peste 5 miliarde dolari (aproximativ 3,6 miliarde euro), egal cu 2,5% din PIB-ul Romaniei. Practic, prin aceasta decizie este anulat si profitul declarat de AEME. vezi decizia Registrului Comertului, anunta Anchete Online.


Registrul Comertului precizeaza ca AEME a incercat sa isi majoreze capitalul social cu 7.800.000 de actiuni, pe care societatea le-a dobandit de la IAFE Inc., o societate inregistratata in Statele Unite ale Americii. Legile in vigoare stabilesc insa ca majorarea capitalului unei societati comerciale se face numai prin aportul in numerar sau natura al actionarilor.


"In cauza de fata se constata ca nu actionarii sunt proprietarii celor 7.800.000 de actiuni, aport in natura cu care se doreste majorarea capitalului social, ci proprietara este tocmai societatea comerciala al carei capital se vrea a fi majorat, ceea ce este inadmisibil", se arata in decizia Registrului Comertului Brasov.


American European Marketing & Entreprises are sediul social in satul Fantana, comuna Hoghiz, judetul Brasov, aici fiind de fapt o casa taraneasca unde locuiesc doi pensionari.


Compania a fost incadrata in categoria marilor contribuabili din punctul de vedere al Fiscului, dupa ce a raportat un profit de 3,68 miliarde de euro pentru 2009 (2,5% din PIB-ul Romaniei), fara insa sa plateasca un leu impozit si fara sa aiba vreun angajat.


Profitul a fost doar pe hartie si s-a facut printr-o redimensionare a capitalului social prin aport de actiuni.


Astfel, Adunarea Generala a Actionarilor a AEME din 11.12.2009 a decis marirea capitalului social cu 7.800.000 de actiuni (fiecare valorand 700 de dolari), urmarea fiind cresterea capitalului social de la 50 milioane de dolari la 5,46 miliarde de dolari.


Potrivit datelor de la Registrul Comertului, actionarii AEME sunt: Afusoae Danie (20%), Wilfried Szapirow (20%), Ionescu Cornel (20%), Szapirow Andreas Marco (20%), Nica Lucian (10%), Pintilie Stefan (5%), Pintilie Victoria (5%).


Principalul obiect de activitate al firmei este cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare proprii, insa compania nu a construit nimic, iar activele circulante ale societatii s-au ridicat in 2009 la doar 760 de lei (200 de dolari).


de R.M. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.