Ultima oră

POLITICA:Crin Antonescu: Nu negociez cu PDL, o guvernare comuna PNL-PDL e exclusa

Ziarul de Vrancea
28 aug 2010 375 vizualizări
Relu Fenechiu: PNL nu poarta negocieri oficiale cu PDL sau PSD pentru guvernare

Liderul liberal Crin Antonescu sustine ca partidul pe care il conduce nu negociaza "nici pe ascuns, nici pe fata" o eventuala intrare la guvernare alaturi de PDL, o guvernare comuna cu democrat-liberalii fiind "o ipoteza exclusa". Si vicepresedintele liberal Relu Fenechiu a declarat, joi, la Scoala de vara a TNL, ca liderii liberali nu poarta negocieri oficiale cu PDL sau PSD pentru guvernare. Reactia celor doi lideri liberali vine la o zi dupa ce HotNews.ro a dezvaluit, in exclusivitate, citand surse apropiate discutiilor, ca liberalii negociaza, de la inceputul lunii august, cu lideri PDL din esalonul doi o eventuala intrare la guvernare, prima conditie fiind eliminarea "greilor" Berceanu, Videanu si Blaga din Guvern.


"Nu, nici pe ascuns, nici pe fata. Nu exista niciun dram de adevar in stirea care s-a vehiculat privitoare la negocieri sau discutii de orice fel intre noi si PDL in vederea unei guvernari comune", a sustinut vineri Crin Antonescu, inaintea sedintei BPC de la Mamaia, potrivit Mediafax.


El a adaugat ca ideea unei guvernari comune PNL-PDL "este o ipoteza exclusa" si asa va fi si de acum incolo.


Liderul liberal Crin Antonescu a precizat si joi seara, intr-un comunicat, ca PNL nu sustine niciun fel de negociere cu PDL pentru intrarea la guvernare alaturi de acest partid, respingand din nou posibilitatea unei colaborari intre cele doua formatiuni: "Intre noi si partidul responsabil de situatia economica dezastruoasa a Romaniei, intre noi si o grupare care, printr-un comportament specific triburilor sau gastilor mafiote, a discreditat in ochii romanilor insasi ideea de democratie, nu poate exista vreo forma de colaborare", se arata in comunicat.


La randul sau, vicepresedintele liberal Relu Fenechiu a declarat, joi, la Scoala de vara a TNL, ca liderii liberali nu poarta negocieri oficiale cu PDL sau PSD pentru guvernare, precizand ca partidul ar putea guverna cu orice formatiune politica pe baza unui program politic si a unor principii asumate de toate partile:

"Daca ma vedeti aici, inseamna ca nu se poarta negocieri. In al doilea rand, daca s-ar purta intr-adevar negocieri serioase, sa stiti ca nu ar fi pe bloguri, pe canalele de surse si asa mai departe, pentru ca partidele serioase, atunci cand negociaza astfel de chestiuni, negociaza in niste echipe destul de restranse si va garantez ca nu se duc a doua zi si spun ceea ce au vobit seara. Dar, sub cuvant de onoare, va spun ca cel putin institutional nu a existat niciun fel de discutie, nici cu PDL-ul, nici cu PSD-ul pentru o guvernare din care sa faca parte PNL-ul pe finalul acestui an sau intr-o perioada urmatoare".


Vicepresedintele PNL a adaugat si ca "astfel de discutii nu se poarta la Golden Blitz sau la Mamaia si nici in alte locuri. Am auzit si eu multe astfel de chestiuni, dar sunt multi democrat-liberali care vin si ne invita pe mine, pe multi colegi de-ai nostri: ￯De ce nu veniti alaturi de noi sa guvernam?￯. Poate sunt dorintele dumnealor, poate e o strategie a PDL", a mai spus Relu Fenechiu, invocand scrisoarea trimisa la inceputul anului premierului Boc, caruia ii cerea sa faca o oferta oficiala de guvernare, dar la care pana acum nici Emil Boc nici "trompetele sale" nu au raspuns.


Fenechiu a mai spus ca democrat-liberalii "n-ar da nimic din mana, pentru ca totul e cu miere pe acolo, dar totodata ar incerca sa imparta insuccesul lor cu cineva; e foarte, foarte greu sa ai un insucces ca al lor si sa nu-l poti imparti cu nimeni. Nu va suparati, eu nu vreau sa fiu partas la insuccesul lor", a adaugat Fenechiu, precizand si ca el personal nu ar fi de acord nici cu o guvernare cu PSD, un partid care considera ca o cota de impozitare progresiva poate sa redreseze economia.


Pe de alta parte, vicepresedintele PNL a precizat ca liberalii pot guverna cu orice partid, dar o alianta ar putea fi facuta nu pe doctrine, ci pe principii si pe un program de guvernare asumat de toti: "Noi putem sa fim la guvernare cu orice forta politica din Romania recunoscuta de lege, bineinteles, cu exceptia unor partide extremiste cu care nu cred ca ne-am alia niciodata, nu neaparat pe doctrine, ci pe niste principii si pe un program de guvernare pe care il asumam cu totii. Daca vor veni si vor veni si vor fi de acord ca solutiile liberale pe care noi le vom lansa maine, intr-o forma coerenta si amanuntita, vor fi solutiile care pot scoate Romania din criza si vor vrea sa fim parteneri, putem sa incepem discutiile, dar numai de aici, nu din alta parte".


"Depinde ce vrem. Daca vrem sa ne pastram curati, luminati, frumosi, stam deoparte. Cateodata e nevoie sa iti asumi si responsabilitati. Dincolo de toate, Romania trebuie guvernata. (...) Daca vezi ca in tara asta se intampla ce se intampla si consideri ca ai solutii, daca esti lasat sa pui in aplicare solutiile pe care tu le consideri cele bune, ai obligatia sa o faci. Nu poti sa stai deoparte, pentru ca atunci ai fi iresponsabil. Important este, intr-adevar, daca vom fi invitati la guvernare in mod real, corect si onest, atunci Traian Basescu sa inteleaga ca trebuie sa o facem pentru ca vrem sa salvam Romania", a incheiat vicepresedintele liberal.



de Alina Neagu HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.