Ultima oră

Schimbari in acordarea permisului auto

Ziarul de Vrancea
28 aug 2010 625 vizualizări
Pornind de la o directiva a UE, autoritatile intentioneaza sa renunte la examenul ORL pentru soferii amatori n si bolnavii cu epilepsie s-ar putea urca la volan in anumite conditii

Ministerul Sanatatii a organizat o dezbatere publica referitoare la normele minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul. Dezbaterea a fost aprinsa, probleme intens discutate fiind obtinerea permisului de catre dependentii de drog si alcool, cit si adaptarea actului normativ la problemele reale ale Romaniei, si nu doar copierea unui act numai pentru ca este "directiva a UE". Potrivit proiectului, "permisele de conducere nu se vor mai elibera sau reinnoi in cazurile persoanelor care sint dependente de alcool sau sint incapabile sa se abtina de la consumul de alcool atunci cind conduc". Interdictia se va aplica si in cazul persoanelor dependente de droguri. De asemenea, nu se vor mai emite sau reinnoi permise de conducere pentru soferii care prezinta probleme in ceea ce priveste sensibilitatea la contraste sau care sufera de diplopie (vedere dubla).


Epilepticii da, invalizii ba


Vor ramine fara permis si cei care prezinta afectiuni ale aparatului locomotor ce fac periculoasa conducerea unui autovehicul, persoanele cu tulburari grave ale ritmului cardiac, cu episoade repetate de hipoglicemie acuta, cu afectiuni neurologice grave, cu crize de epilepsie sau cu tulburari mentale grave. în schimb, vor putea obtine permis auto candidatii cu insuficienta renala grava sau care au suferit un transplant de organe, ori care au un implant artificial care nu afecteaza capacitatea lor de a conduce. în cazul persoanelor cu epilepsie, va trebui sa treaca o perioada de 10 ani fara crize si fara administrarea unui tratament medicamentos antiepileptic pentru a obtine un permis auto categoria 1.


Examen in doua zile


Si examenul propriu-zis pentru obtinerea carnetului de conducere va fi schimbat. Conform proiectului privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului, proba teoretica si practica vor fi sustinute in zile diferite. La sustinerea probei teoretice, candidatii vor avea acces la aplicatia informatica pe baza unui bon de ordine care va contine un cod de bare si pe care il vor primi la intrarea in sala de examinare, avind valabilitate doar in ziua emiterii. Proba practica a examenului va putea fi sustinuta atit ziua, cit si seara, in localitati sau in afara acestora.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.