Ultima oră

Ziua Parcului Natural Putna

Silvia Vrînceanu Nichita
28 aug 2010 810 vizualizări
Administratia Parcului Natural Putna-Vrancea, cu sediul în comuna Tulnici, organizeaza la sfirsitul acestei saptamini Ziua Parcului Natural Putna , in parteneriat cu Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice din Focsani

Potrivit organizatorilor, evenimentul este organizat pentru prima oara de la infiintarea parcului natural, 30 august fiind data declararii ca arie protejata de catre Academia Romana. Evenimentul se va desfasura in localitatea Lepsa, in zilele de 28 si 29 august (simbata si duminica) si va consta in distribuirea de materiale informative la cele mai vizitate rezervatii (Cascada Putnei si Tisita), organizarea unui info-chiosc si videoproiectii in aer liber pentru cei interesati. De asemenea, se va organiza un tur de studiu in data de 30 august pentru prezentarea managementului ariei protejate, pe traseu fiind programate opriri si in citeva puncte de belvedere. Parcul natural Putna este situat in Carpatii de Curbura, in sectorul central-nord vestic al muntilor Vrancei si acopera bazinul hidrologic al riului Putna si masivele Mordanu si Goru. Suprafata Parcului este de 38.204 hectare, reprezentind 41,32 % din suprafata montana a judetului. Infiintarea unui Parc Natural in judetul Vrancea se inscrie in eforturile Romaniei de a proteja o suprafata cit mai mare din habitatele si speciile de interes conservativ, asumate prin transpunerea Directivei Habitate si Pasari din Uniunea Europeana dar si prin legislatia interna. In parcul montan traieste o bogata populatie de carnivore mari dar si alte specii importante de animale si plante monument. (S. V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.