Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
28 aug 2010 647 vizualizări
Hramul Schitului Sfintul Ioan din Dealul Neicului

Crestinii din Podgoria Panciu vor urca duminica la misteriosul Schit fondat de monahul Dositei in 1835. Dorind sa ridice biserica de caramida si zid la Schitul Brazi, Dositei a transportat piesa cu piesa biserica de lemn de la Brazi, aflat la citeva sute de metri, pe Dealul Neicului, infiintind astfel Schitul "Sfintul Ioan", care a fost dintru inceput un metoc al Brazilor. In linistea din virful Dealului Neicului, de unde poti vedea Magura Odobestilor, Marasestii, Panciu, iar in zilele cu cer limpede chiar si Focsanii, veneau si isi sfirseau zilele monahii batrini de la schiturile si manastirile vecine. Spre sfirsitul veacului XX a fost ridicata o biserica de zid, iar in 1936 a fost sfintita o a doua biserica de zid construita de preotul Antohe. Cutremurul din 1940 a distrus cele doua biserici, iar Decretul 410 din 1959 a inchis Schitul pina in 1989. Din 1990, cu greu, monahiile au reconstruit Schitul Sfintul Ioan, iar astazi asezamintul monahal cu hramul "Taierea capului Sfintului Ioan Botezatorul" este un loc de reculegere si rugaciune. (V. MUSCA)


Au venit bani pentru testele copiilor diabetici


Copiii care sufera de diabet vor putea beneficia din nou in mod gratuit de testele primite pentru monitorizarea glicemiei. Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea a primit o suplimentare de 26.000 de lei pentru "copii cu diabet zaharat insulinodependent automonitorizati". "Casa de Asigurari de Sanatate a facut demersurile necesare catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate in vederea alocarii unor fonduri suplimentare testelor de automonitorizare pentru copii. Prevederea bugetara la acest capitol este de 30.000 lei, suplimentarea bugetara fiind de 26.000 lei", ne-a spus Iustina Micu, purtatorul de cuvint al CAS Vrancea. In Vrancea, sint 34 de copilasi cu diabet, iar cel mai mic are doar un an si sase luni. Prin Programul National de Diabet Zaharat, copiii beneficiaza in mod gratuit, pe baza de reteta, de 100 teste pe luna si adultii de 100 teste pentru trei luni. (R. M.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.