Ultima oră

Pana de curent in Focsani

Ziarul de Vrancea
27 aug 2010 5124 vizualizări
O avarie in reteaua electrica a lasat ieri fara curent electric mai multe zone din Focsani timp de citeva ore bune.

Din cauza unui cablu electric subteran de 20 kv deteriorat, cu o vechime de 20 de ani, de la ora 9 dimineata pina la orele prinzului, mai multe zone din oras au avut de suferit. Defectiunea a aparut la ora 9.00, la punctul de transformare Vama Veche "" Rarau, in zona Bahne, si a afectat consumatorii din zonele Mihai Viteazul, Patiserie, Inspectoratul Silvic, Cuza Voda, Caraiman, Culturii si Caminul de batrini. Datorita interventiei a doua echipe ale Sucursalei de Distributie a Energiei Electrice (SDEE) Focsani, in majoritatea zonelor realimentarea cu energie electrica s-a realizat la ora 10.30, iar la 12.30 toti consumatorii afectati aveau electricitate. "Apar frecvent astfel de avarii pe cablurile de 20 kv, din cauza vechimii instalatiilor, dar si a temperaturilor ridicate din aceasta perioada", ne-a declarat Costica Dodu, directorul SDEE Focsani. (M. BESLEAGA)


Instalatia electrica de la Spitalul Militar, la control


In urma tragicului eveniment de la Maternitatea Giulesti si la Spitalul Militar de Urgenta din Focsani a fost demarat un control intern. A fost realizata o comisie tehnica de evaluare a instalatiei electrice si de gaze, in urma controalelor constatindu-se si unele deficiente in spatiile administrative si o parte din cabinetele medicilor. S-au gasit prize defecte, crapate, aparate de aer conditionat folosite in mod necorespunzator sau instalatii electrice improvizate. "S-a dispus intocmirea unei note de fundamentare privind necesarul de materiale si resurse financiare astfel incit aceste deficiente sa fie remediate", spune maiorul Sorin Ivan, purtatorul de cuvint al Spitalului Militar. De asemenea, vor fi evaluate si extinctoarele din spital pentru ca intr-o situatie de urgenta acestea sa fie folosite. (R. M.)


Simpozion dedicat sindromului ADHD


La Colegiul National "Unirea" are loc astazi, la ora 9.00, un simpozionul intitulat "Caracter first" dedicat afectiunii ADHD (Deficit de Atentie / Hiperactivitate / Impulsivitate), care afecteaza din ce in ce mai multi copii. "Dorim sa invatam sa lucram cu cei care au probleme datorate acestui sindrom. Daca stim cum sa-i tratam, ne este mai usor si noua si lor", ne-a declarat Nina Vlasceanu, inspector pe invatamintul primar. Dezbaterile vor fi sustinute de catre un specialist venit din America. La acest simpozion vor participa mai multe cadre didactice care s-au aratat interesate de acest sindrom care afecteaza din ce in ce mai multi copii vrinceni. Specialistii arata ca ADHD este o tulburare de comportament ce afecteaza in special copiii. Acestia pierd capacitatea de a se concentra asupra unui anumit subiect sau unei actiuni. (O.OLARU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.