Ultima oră

Lumina ajunge mai greu la sate, din cauza lipsei de bani

Mihaela Beșleagă
25 aug 2010 451 vizualizări
Doua investitii la Rastoaca si Jaristea au ramas fara finantare

Electrificarea in citeva zone ale judetului este momentan in impas, din cauza lipsei de finantare de la stat. Astfel, este in intirziere modernizarea a doua linii electrice, la Gagesti si Tifesti, in cadrul programului de amplificare a capacitatii de transport a retelei electrice de distributie si reducerea timpului de intrerupere a consumatorilor. De asemenea, in cadrul programului de construire de posturi de transformare in zonele in care a crescut consumul de energie datorita aparitiei de noi locuinte, doua investitii au fost scoase din program din lipsa de finantare, la Rastoaca si in satul Scinteia, din comuna Jaristea. In restul localitatilor, precum Suraia, Faraoane (comuna Virtescoiu) si Ciorani (comuna Pufesti), lucrarile au decurs normal. Aceste date au fost prezentate ieri de prefectul Ion Oprea in cadrul sedintei Colegiului Prefectural, la stadiul indeplinirii, in semestrul I a anului 2010, a masurilor din Planul de actiuni pentru realizarea obiectivelor din Programul de guvernare. "Indeplinirea programului de guvernare este o prioritate de grad 0 pentru Institutia Prefectului. In cadrul planului anual au fost cuprinse 335 actiuni, majoritartea avind termen de realizare finele anului, iar 13 au termen primul semestru. Doua actiuni sint in intirziere, cauza fiind nealocarea suficienta a resurselor financiare. Speram ca aceste obiective, chiar daca vor fi transferate catre 2011, sa fie realizate", a declarat prefectul. De asemenea, masura privind reducerea fraudei si neconformarii in domeniul TVA si reformarea procesului de rambursare a TVA pentru a solutiona intirzierile in decontarea rambursarilor, va fi scoasa din plan intrucit datele nu se mai monitrizeaza la nivel local. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.