Ultima oră

MEDIA PUBLICITATE:Dan Diaconescu, acuzat din nou de santaj. Descinderi DNA la sediul Ursus din Calea Victoriei

Ziarul de Vrancea
25 aug 2010 514 vizualizări
Procurorii DNA, politia si Jandarmeria au descins, marti dimineata, la sediul SC Ursus Breweries SA din Calea Victoriei, unde se cauta probe cu privire la o noua acuzatie de santaj adusa lui Dan Diaconescu in legatura cu o ancheta jurnalistica privind berea Redds produsa de Ursus, relateaza Mediafax.

CNA a amendat in 2009 postul OTV cu 30.000 de lei pentru mai multe editii ale emisiunii "Dan Diaconescu Direct" in care s-a vorbit despre berea Redds si continutul ei nociv, fiind astfel incalcate reglementarile privind dreptul la propria imagine si informarea obiectiva a publicului. In mai multe editii ale emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din iunie anul trecut, moderatorul Dan Diaconescu si invitatii sai au vorbit despre riscul de imbolnavire cu cancer la care se expun consumatorii de bere Redds, din pricina E-urilor pe care aceasta ii contine, indemnandu-i chiar pe telespectatori sa investigheze la doctor o eventuala faza incipienta a bolii.


Judecatoria Sectorului 1 a admis, luni, solicitarea DNA de a efectua perchezitii la sediul societatii care produce berea Ursus, in dosarul mentionat fiind pusi deja sub invinuire Dan Diaconescu, Diana Voiculescu, Silviu Cezar Alupei si Doru Andrei Costin Iuga.


Instanta a autorizat efectuarea unor "perchezitii domiciliare la sediul SC Ursus Breweries SA, parte a grupului industrial SAB Miller, din Bucuresti, situat in Calea Victoriei nr. 145 - etajele 4 si 5 (asa cum apare in actele societatii), respectiv etajele 5 si 6 (asa cum apare inscriptionat in cladirea "Victoria Center"), sector 1, Bucuresti si la punctul de lucru al SC Ursus Breweries SA, situat in str. Stirbei Voda nr. 26 - 28, et. 7 si 8, sector 1, Bucuresti".


Surse judiciare au declarat ca ar fi vorba despre un nou dosar de santaj deschis pe numele lui Diaconescu , in care procurorii anticoruptie s-ar fi autosesizat in legatura cu o ancheta jurnalistica din 2009 a lui Alupei, legata de berea Redds produsa de Ursus.


Potrivit surselor citate, acea ancheta jurnalistica ar fi mascat de fapt un eventual santaj la adresa companiei de bere.


Atunci, Silviu Alupei ar fi sustinut ca berea Redds ar contine anumiti compusi daunatori organismului deprinsi din procesul de fabricatie motiv pentru care Ursus a si retras aceasta bere de pe piata timp de aproape un an.


In legatura cu aceste acuzatii, procurorii cauta, cel mai probabil, un contract de sponsorizare sau o dovada ca de la societatea Ursus au plecat bani catre societatile lui Dan Diaconescu.


Conform acelorasi surse, in perioada 6 - 13 august, Garda Financiara a efectuat un control de fond la toate societatile patronate de Diaconescu, dar nu s-ar fi gasit nereguli. In schimb, in urma controlului Garda Financiara ar fi dispus ca Diaconescu sa aduca actele contabile ale societatilor pe care le detine pentru perioada 2004 - 2008, ceea ce nu s-a intamplat inca pentru ca angajatii acestuia sunt in concediu.


Intr-un alt dosar, Dan Diaconescu este cercetat alaturi de fostul realizatorul OTV Doru Parv in legatura cu santajarea primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot.


de D.G. HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.