Ultima oră

REVISTA PRESEI CENTRALE:Subiectele Zilei:Angajati ai fostului Doi s'un sfert implicati in trafic cu tigari

Ziarul de Vrancea
25 aug 2010 594 vizualizări
Cum a incurcat Sebastian Vladescu un milion de oameni; Cum se atentioneaza intre ei ofiterii SPP ca Traian Basescu este nervos si poate intra in conflict cu alegatorii; Cum rezolva Voicu problemele "cetatenesti" ale judecatorilor;

Cum a incurcat Sebastian Vladescu un milion de oameni


Normele metodologice semnate si de reprezentantii ministerelor Muncii, Sanatatii si Internelor au trimis sute de mii de romani care muncesc legal la trei autoritati diferite. Circa un milion de romani platiti legal, majoritatea cu venituri medii, sunt supusi in aceste zile unui calvar birocratic. Ei trebuie sa alerge cu bani si declaratii intre Casa de Pensii, Casa de Sanatate si Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca pentru a fi la zi cu plata taxelor catre stat. Este vorba despre peste 386.500 persoane fizice autorizate, 105.000 de detinatori de contracte si conventii civile si aproape 60.000 de oameni care obtin venituri din drepturi de proprietate intelectuala, potrivit datelor Fiscului valabile la sfarsitul lunii aprilie. Adica aproximativ 550.000 de persoane, la care se mai adauga si agentii de vanzari si de asigurari, dar si reprezentantii profesiilor liberale, precum arhitectii si contabilii. Astfel, potrivit estimarilor EVZ, un total de aproximativ un milion de persoane trebuie sa plateasca noi taxe catre vistieria statului, scrie EVZ.


Boc nu stie


Premierul spune ca n-a auzit de haosul de la ghisee, dupa ce a pus 500.000 de oameni la coada: "Aceasta situatie nu s-a confirmat, e doar o supozitie". Premierul Emil Boc a declarat, marti seara, raspunzand unei intrebari legate de faptul ca 500.000 de beneficiari de drepturi de autor sunt in postura de a se prezinta lunar la ghisee cu declaratii pentru a plati taxe, ca este vorba despre "o supozitie", afirmand ca o asemenea informatie "nu se confirma". Mai mult, a reprosat presei ca dezinformeaza, facand afirmatii "fara acoperire". Cum pe "masa Guvernului n-a ajuns nimic", Boc a conchis ca situatia descrisa nu exista. Premierul a facut aceasta declaratie la finalul intalnirii pe care a avut-o cu parlamentarii PDL, dupa ce a fost intrebat insistent de ziaristi despre noile modificari ale Codului Fiscal si daca e normal ca un contribuabil sa se deplaseze in fiecare luna la trei ghisee pentru a da bani statului, anunta Gandul.


Cum se atentioneaza intre ei ofiterii SPP ca Traian Basescu este nervos si poate intra in conflict cu alegatorii


Surse din SPP ne-au relatat incidentul dintre Traian Basescu si avocatul Dan Chitic, precum si semnele care tradeaza momentele de nervozitate ale presedintelui. Angajati de la SPP spun ca presedintele Romaniei are tendinta de a discuta in contradictoriu cu cetatenii si ca, de cate ori se enerveaza, pazitorii lui intra in alerta. "Sefu\' iar face ochiu!", se atentioneaza cei de la SPP intre ei, facand referire la privirea inconfundabila a lui Basescu. In legatura cu incidentul de vineri noapte, de la Neptun, "Dan Chitic a baut alaturi de mai multe persoane si nu a existat contact fizic intre presedinte si avocat", au precizat aceleasi surse. Ieri a iesit la iveala ca avocatul e asociat intr-o firma cu Sorin Rosca Stanescu, un virulent contestatar al presedintelui. Presedintele Basescu are obiceiul sa poarte dialoguri contradictorii cu cetatenii. Avocatul Dan Chitic era baut cand i-a adresat injurii presedintelui. Un ofiter SPP i-a pus mana in piept, iar Basescu i-a spus ca este beat, potrivit unor surse din SPP, informeaza Adevarul.


Cum rezolva Voicu problemele "cetatenesti" ale judecatorilor


Pe un magistrat al Curtii Supreme senatorul PSD l-a ajutat sa aduca reteaua de apa in curtea parintilor. Sotul unui judecatoare a apelat la Voicul cand i s-a imbolnavit ciinele, iar doi ofiteri de la informatii i-au cerut ajutorul cu numirea rudelor in posturi importante. Una dintre cele mai interesante declaratii luate de procurori in dosarul senatorului Catalin Voicu ii apartine generalului (r) Adrian Isac, fost cadru al Serviciului de Informatii Externe, consilier al controversatului om de afaceri Marius Locic, si el trimis in judecata in dosarul Voicu. Desi la audieri Isac a fost precaut, sustinand ca senatorul Voicu ar fi genul de om care doar vorbeste, marturia sa dezvaluie mult mai mult: cativa ofiteri de informatii, fi apelat la Catalin Voicu pentru a le rezolva cele mai diverse probleme. "Astfel, in anul 2009, un fost coleg de-al meu de la SIE, Vizitiu Lucian, in prezenta mea, l-a rugat pe domnul Voicu ca la schimbarile de personal (...) in Ministerul Administratiei si Internelor, cu ocazia instalarii in functie a domnului Dan Nica, sa pastreze o ruda de-a sa in functie la Dolj. Desi i-a promis ca-l va ajuta, nu a facut acest lucru, iar ruda sa a fost chiar retrogradata", le-a declarat generalul (r) Adrian Isac procurorilor anticoruptie, scrie Romania Libera.


Cazul Maternitatea Giulesti: improvizatia electrica facuta in bataie de joc, pentru ca firul aparatului de aer conditionat nu ajungea la priza


Surse din cadrul echipei de ancheta care instrumenteaza tragedia de la Maternitatea Giulesti au declarat, in exclusivitate pentru ziarul Puterea, ca improvizatia existenta la conductorii electrici, care au condus la declansarea incendiului, a fost atat de evidenta, incat nu putea fi trecuta cu vederea de factorii responsabili cu verificarea sistemelor electrice ale spitalului. Astfel, anchetatorii au descoperit, cu ocazia cercetarii la fata locului, dar si a expertizei efectuate asupra tuturor subansamblelor aparatului de aer conditionat instalat in salonul de Terapie Intensiva si Anestezie al Sectiei de Neunatologie, ca firul de alimentare cu energie electrica a fost innadit intr-un mod periculos si total neprofesional. "Am descoperit ca in priza care alimenta cu electricitate aparatul de aer conditionat fusese introdus un stecher atasat la capatul unui conductor electric care nu face parte din componenta originala de alimentare cu electricitate a aparatului de aer conditionat", au precizat sursele citate, relateaza Puterea.


Angajati ai fostului "Doi s\'un sfert" implicati in trafic cu tigari


Mai multi ofiteri ai Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Cluj (fostul "Doi si un sfert") s-au mutat subit in diferite departamente din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Cluj. Nu au fost comunicate oficial motivele acestor mutari, dar surse confidentiale din cadrul Serviciului sustin ca acestea au legatura cu cele patru controale care au vizat, in acest an, activitatea SIPI Cluj. Ultimul astfel de control a avut loc la sfarsitul lunii iunie - inceputul lunii iulie. La scurt timp dupa aceea, cel putin patru ofiteri au plecat din SIPI in structurile IPJ Cluj. Seful IPJ Cluj, chestor de politie Ioan Pacurar, evita sa comenteze incurcaturile in care au intrat noii lui sub ordonati. "Angajatii SIPI nu se afla in subordinea mea si nu stiu ce se intampla acolo", ne-a declarat chestorul Ioan Pacurar. Surse din cadrul institutiei spun ca printre cei care au parasit fostul "Doi s\'un sfert" s-ar afla insusi seful Serviciului Filaj, Eugen Golban, care a trecut la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Economico Financiare. Aparent, Golban nu are nicio legatura cu problemele legate de traficul cu tigari. El ar fi fost acuzat de favorizarea unor agenti din subordine in defavoarea altora, cei din urma semnand un memoriu impotriva propriului sef, informeaza EVZ.


Seitan: Suma indemnizatiilor sociale va fi plafonata


Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mihai Seitan, a declarat, marti, pentru Mediafax, ca suma indemnizatiilor acordate unei familii sau unei persoane singure nu va putea depasi un anumit plafon, care va fi stabilit prin Codul social. Ministrul Mihai Seitan a precizat ca plafonul maxim pentru suma indemnizatiilor pe care o familie sau o persoana le pot primi nu a fost inca stabilit. Demnitarul a explicat ca aceasta masura va fi luata pentru a nu incuraja "nemunca", aratand ca in prezent sunt multe cazuri in care veniturile cumulate din ajutoare sociale ajung la 3.000 - 4.000 de lei lunar. Seitan a mai spus ca noul act normativ va directiona fondurile din bugetul asigurarilor sociale doar catre cei care au nevoie de sprijin, scrie Adevarul.


Solutiile urbane ale lui Oprescu si solutiile financiare ale SC Solutii Urbane SRL


SC Solutii Urbane SRL este un fel de firma de casa a Administratiei Bucurestilor. In ultimii ani, firma asta s-a lipit de o gramada de contracte, de la montarea ceasurilor aurite de prin parcuri si pina la amenajarea unor locuri de joaca fictive sau renovarea, pe bani publici, a unor cladiri concesionate unor afaceristi de treaba. In total, Solutii Urbane a incasat vreo citeva milioane de euroi din fondurile publice ale Bucurestilor. De cele mai multe ori a cistigat licitatii la care, din motive de siguranta, a participat singura. In urma cu vreo trei luni, Curtea de Conturi s-a sesizat cu privire la preturile babanissime platite de Administratia Lacuri si Parcuri, din subordinea Primariei Generale, celor de la Solutii Urbane. Mai ales ca nu era vorba doar de achizitii la suprapret, dar nici macar lucrarile ori bunurile platite nu fusesera executate ori livrate de societate. Acum, toata tarasenia a ajuns si la Ministerul Finantelor Publice, la Garda Financiara a Municipiului Bucuresti. Integral in Academia Catavencu.



de Mircea Barzoi HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.