Ultima oră

Carne suspecta confiscata la Adjud

Ziarul de Vrancea
25 aug 2010 591 vizualizări
Circa o tona si jumatate de carne, cel mai probabil de cal, era dusa spre comercializare de un localnic din Ploscuteni

Circa 1.500 de kilograme de carne rosie, cel mai probabil de cal, a fost la un pas de a ajunge pe piata de profil. Marfa se afla intr-o dubita condusa de un barbat din comuna Ploscuteni, care a fost oprit in trafic la Adjud ieri dupa amiaza de o echipa de control formata din inspectori sanitar veterinari si politisti de la Investigarea Fraudelor. Oamenii legii aveau date obtinute de la structurile de informatii legate de faptul ca barbatul ar fi sacrificat, in cimp, mai multe animale, pe care ulterior le-a transat urmind ca acesta sa transporte carnea pentru a o comercializa. "Barbatul nu a putut face dovada provenientei carnii, aceasta nu a fost examinata sanitar-veterinar, nu detinea nici un fel de document care sa ateste ca sacrificarea s-a facut intr-un abator specializat. Carnea a fost confiscata si predata spre incinerare unui abator din Homocea. Inspectorii sanitar veterinari au aplicat si o sanctiune contraventionala de 720 de lei care a fost achitata pe loc", au declarat reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Vrancea. Medicii veterinari banuiesc ca marfa ar fi provenit, cel mai probabil, din sacrificarea unor cai. Nici masina in care a fost descoperita marfa nu avea nici un fel de dotari frigorifice, absolut obligatorii in cazul transporturilor de carne si produse din carne. Zona Homocea ""Ploscuteni-Adjud se afla de mai mult timp in atentia oamenilor legii dupa ce, anul trecut, veterinarii au descoperit zeci de lesuri pe cimp. Acestea proveneau din sacrificarea unor cai, vinduti apoi pe post de carne de vita. De la inceputul acestei luni, inspectorii sanitar veterinari au participat la 61 de actiuni de control, in urma carora au aplicat sanctiuni dar si amenzi in valoare de 2.520 lei. Controalele au vizat unitati de depozitare, ambalare, preparare si desfacere a produselor alimentare si bauturilor. Mariana Amaricai, directorul DSVSA Vrancea, spune ca au fost verificate conditiile de depozitare si comercializare a alimentelor, cit si incadrarea in termenul de valabilitate. Amintim ca numarul de telefon al DSVSA Vrancea, la care se pot face sesizari in legatura cu neregulile din sfera igienei si a sigurantei alimentelor, este 0237.215561. (G. SAVA, G. DRAGHICI)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.