Ultima oră

Patrule anti-aruncat gunoiul la intimplare

Raluca Manolache
25 aug 2010 795 vizualizări
Focsanenii continua sa-si arunce gunoaiele la intimplare fara sa se gindeasca la mediul inconjurator. Politistii comunitari organizeaza in fiecare saptamina actiuni pentru depistarea celor care uita sa arunce gunoiul in spatiile cu aceasta destinatie.

Asa se face ca saptamina trecuta Politia Comunitara a organizat si executat patrulare cu autoturismele din dotare pe cele doua trasee stabilite, in urma actiunilor fiind emise 23 instiintari de ridicare a gunoaielor de pe spatiul public. "In urma patrularilor, unde se constata prezenta gunoaielor pe domeniul public se identifica persoana responsabila care primeste o instiintare. Persoana in cauza trebuie sa ridice gunoiul in termen de 24 sau 48 de ore. Daca acest termen nu este respectat se aplica sanctiune in conformitate cu hotarirea Consiliului Local nr.63/2002", spune Florentin Nache, purtatorul de cuvint al Politiei Comunitare, institutie aflata in subordinea Primariei. Pentru aruncarea gunoiului menajer pe spatiile verzi si in jurul blocurilor o persoana fizica risca amenda de pina la 500 de lei iar o persoana juridica poate primi si pina la 1.000 de lei. Sanctionat a fost si Alexandru H., 59 ani, din Focsani care a fost surprins de politisti in timp ce arunca resturi menajere in parcul din fata Eurogarii. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 16 ore, 9 minute, 15 secunde
Parerea mea ca este foarte bine sa-i amendeze pe nesimtitii care arunca gunoaiele peste tot.Am fost in concediu la mare si am vazut numai gunoaie prin statiune,suntem o tara mizerabila.Trebuie luate citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.