Ultima oră

Fostul Bancorex cade in capul trecatorilor

Daniel Garleanu
25 aug 2010 1034 vizualizări
Daca actualul sediu al Tribunalului este in pericol sa se prabuseasca in cazul unui cutremur, viitorul sediu al instantei inceput sa se darime sub privirile trecatorilor u lucrarile la Bancorex ar putea incepe in toamna

Licitatia pentru serviciile de proiectare si amenajare a viitorului sediu al Tribunalului Vrancea au fost cistigate de o societate bucuresteana, numai ca lucrarile se lasa asteptate. Atit de mult incit fostul sediu al falimentarei banci Bancorex a inceput sa se dezintegreze, amenintind pietonii care trec pe linga imobilul de pe strada Republicii. Din fatada fostului sediu al "coruptiei" au inceput sa cada bucati de gresie si tencuiala chiar in drumul trecatorilor, fara ca cineva sa ia masuri. Imobilul, ajuns de la Consiliul Judetean in administrarea Tribunalului, urmeaza sa fie restaurat si recompartimentat, insa lucrarile vor incepe peste doua luni, in cel mai fericit caz. Vicepresedintele Tribunalului, Costica Dita, sustine ca proiectul de restaurare a imobilului mai are nevoie doar de un aviz si lucrarile pot incepe. "Proiectul mai are nevoie de un aviz de la Directia pentru Cultura Bacau. Ministerul Justitiei a agreat varianta noului sediu si sper ca in aceasta toamna sa incepem lucrarile de refacere si recompartimentare. Acoperisul va fi ori sarpanta ori il vom reface pe cel existent, iar fatada va fi in concordanta cu zona", ne-a declarat Costica Dita. Cit despre faptul ca Bancorexul ii ameninta pe trecatori cu bucati de faianta, vicepresedintele instantei judetene spune ca "nu sint bani". "O sa facem cumva sa amenajam zona, sa evitam accidentarea trecatorilor. Noi avem doi oameni care trec pe acolo si mai desprind bucatile iesite in afara", ne-a mai spus Costica Dita, care a asigurat ca zona va fi imprejmuita. Daca actualul sediu al Tribunalului este in pericol sa se prabuseasca in cazul unui cutremur, fiind inclus in categoria cladirilor cu risc seismic, viitorul sediu a inceput sa se dezintegreze sub privirile sau chiar in capul trecatorilor. Primaria Muncipiului Focsani ne-a informat ca obligatia de a asigura zona de eventuale accidente intra in atributiile celui care detine imobilul, in speta Tribunalul Vrancea. "Nu e obligatia noastra sa asiguram zona, dar sintem obligati sa protejam cetateanul, asa ca trebuie sa facem ceva", ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi, care a promis ca va trimite pe cineva chiar astazi sa evalueze situatia. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 8 ore, 42 minute, 56 secunde
Ne'a Hagi al Finantelor, da' ce faceti dom'le, ati ascuns BANCOREX si acum aruncati cu bucati din el in capatanile celor pradati? Stiti ca daca va harjoniti se pot schimba vremurile? Parerea mea!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.