Ultima oră

COMPANII: Eurocopter vrea sa isi repatrieze activitatea din Romania.

Ziarul de Vrancea
24 aug 2010 473 vizualizări
Motivul: ori britanicii sunt la fel de ieftini ca romanii, ori romanii au ajuns la fel de scumpi ca britanicii

Cel mai mare fabricant mondial de elicoptere - Eurocopter, (care face parte din grupul EADS- European Aeronautic Defence And Space) a lasat sa se inteleaga ca ar putea reloca din Romania in Marea Britanie o parte din activitatile sale, intrucat criza financiara a egalizat costurile salariale din cele doua state, scrie publicatie The Times, citata de media franceza.


Potrivit cotidianului, deprecierea lirei sterline si costurile salariale au facut ca Marea Britanie sa fie una dintre tarile cele mai ieftine din Europa sub raportul costurilor cu firta de munca, astfel ca Eurocopter vizeaza "repatrierea" contractului de 300 de milioane de lire sterline (circa 540 mil.euro) destinat modernizarii a 30 de elicoptere PUMA apartinand armatei britanice.

La inceputul acestui an, oficialii Eurocopter Romania declarau ca intentioneaza dezvoltarea activitatii de revizii-reparatii elicoptere, la Brasov urmand sa fie dezvoltat unul dintre cele mai puternice centre industriale aeronautice ale grupului, potrivit declaratiilor directorului Eurocopter Romania, Jean Louis Mascle.


Jean Louis Mascle a facut acest anunt cu ocazia vizitei efectuate de ambasadorii Frantei si Germaniei, Henri Paul si Andreas von Mettenheim, la Grupul Eurocopter Romania, aflat pe platforma IAR Ghimbav. Presedintele "Eurocopter" Romania, Jean-Louis Mascle, le-a prezentat celor doi ambasadori rezultatele obtinute de fabrica de la Ghimbav de la infiintarea ei, in 2004, spunand ca unul din cele mai importante proiecte ale companiei este cel privind cele 20 de elicoptere britanice care ar putea fi modernizate in atelierele fabricii.


Brasovenii risca sa piarda acest contract de 450 de milioane de euro din cauza crizei care a afectat Marea Britanie. Relocarea vine pe fondul unor propuneri ale politicienilor laburisti care se tem de reactia electoratului la ideea ca reparatiile se vor face in strainatate, intr-un an in care economia britanica are nevoie disperata de investitii si locuri de munca.



de Dan Popa HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.