Ultima oră

INTERNATIONAL:Presa in Diagonala: Pakistanul va cere ajutorul FMI pentru redresarea economiei

Ziarul de Vrancea
24 aug 2010 493 vizualizări
Cel putin 19 cadavre decoperite intr-o groapa comuna in Mexic; S-a stabilit o linie de aprovizionare pentru minerii blocati din Chile blocati in subteran

Pkistanul va cere ajutorul FMI pentru redresarea economiei


Pakistanul va cauta ajutorul Fondului Monetar International pentru redresarea economiei, in timp ce tara se pregateste pentru noi inundatii in zona de sud. FMI a declarat ca va evalua prognozele economice si bugetare ale Pakistanului dupa inundatiile dezastruoase care au lasat 4 milioane de oameni fara locuinte si au provocat pagube deosebite pentru recolte si infratructura, scrie Reuters. Estimarea cresterii economice a Pakistanului variaza intre 0 si 3 procente, sub obiectivul oficial de 4.5 la suta. Dimensiunea pagubelor inundatiilor ingrijoreaza si Statele Unite, care se tem ca militantii islamisti ar putea exploata situatia si ca unul dintre aliatii cheie in lupta impotriva terorismului ar putea fi destabilizat.


S-a stabilit o linie de aprovizionare pentru minerii blocati din Chile blocati in subteran


Cei 33 de mineri chilieni blocati intr-un adapost din subteran au primit luni provizii constand din apa, oxigen si lanterne, a afirmat Ministrul Mineritului, Laurence Golborne. Oficialii au aflat duminica faptul ca minerii au reusit sa supravietuiasca timp de 18 zile dupa ce au ramas blocati la peste 700 de metri adancime, scrie CNN. Inginerii care se ocupa de salvarea celor 33 au afirmat ca ar putea dura aproximati 4 luni pana cand acestia vor fi readusi la suprafata, iar prioritatea va fi mentinerea lor intr-o stare buna de sanatate. Oficialii medicali le vor trimite apa minerilor, iar apoi vor determina daca acestia pot tolera nutrienti lichizi, conform doctorului Jorge Diaz.


Joe Biden: Este prea devreme ca razboiul din Afganistan sa fie numit un esec


Vicepresedintele american Joe Biden a afirmat luni ca razboiul din Afganistan, desfasurat sub conducerea Statelor Unite, se fala pe o directie promitatoare si ca este prea devreme ca acesta sa fie numit un esec. Vorbind in fata unei adunari a veteranilor de razboi, Biden a adaugat ca termenul pentru inceperea retragerii trupelor americane, stabilit pentru iulie 2011, reprezinta doar inceputul cedarii controlului catre fortele de securitate afgane, scrie AFP.


Cel putin 19 cadavre decoperite intr-o groapa comuna in Mexic


Autoritatile mexicane, urmarind indicatiile unui membru arestat al unei bande de droguri, au gasit cel putin 19 cadavre, majoritatea mutilate, intr-o mina din zona centrala a Mexicului, conform presei locale si autoritatilor. Enriqu Rojas, un oficial din partea Ministerului Sigurantei Publice, a declarat ca numarul total al cadavrelor nu este cunoscut. Mina in care au fost gasite cadavrele se afla la marginea orasului Pachuca, capitala statului Hidalog, situata la 120 de kilometri de capitala Mexico City, scrie AFP.


O drona americana a ucis 20 de oameni in Pakistan


Rachetele trase de o drona americana au ucis 13 militanti si 7 civili in Waziristanul de Nord, afirma serviciilor pakistaneze de informatii. Conform acestora, rachetele au tintit o ascunzatoare a militantilor, majoritatea lor fiind talibani afgani. Printre victime se numara patru femei si trei copii. Un alt oficial a declarat ca obiectivul atacat era folosit de reteaua Haqqani, afiliata cu al Qaeda, una dintre cele mai eficiente celule militante care lupta cu fortele aliate in Afganistan. Integral pe Reuters.


de Stefan Popovici HotNews.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.