Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
24 aug 2010 693 vizualizări
Italienii aduc banii la primarie

Gradul de incasare a taxelor si impozitelor locale la Primaria Focsani a crescut in aceasta perioada datorita afluxului de cetateni, dar si din cauza majorarii anumitor taxe. Potrivit unor raportari ale Serviciului de specialitate, lunile iulie si august au fost peste incasarile din lunile similare ale anului trecut. Totusi, banii strinsi la buget arata ca municipalitatea a strins cu citeva procente mai putin decit in aceeasi perioada a lui 2009. "In aceasta perioada evident ca au fost incasari mai mari pentru ca s-a petrecut ceea ce se intimpla in fiecare an. Si in aceste zile sint foarte multi oameni la ghisee, multi focsaneni care lucreaza peste hotare. Intr-o comparatie 2009/2010 pentru lunile iunie, iulie, august, incasarile din acest an sint urmatoarele: iunie "" 82,11%, iulie "" 119,54% si august, pina la aceasta data, - 119,88%. In perioada aceasta s-au majorat si anumite impozite, iar gradul de incasare este influentat si de aceasta crestere. Pentru perioadele similare, de pina in 19 august, de anul trecut si anul acesta, gradul de incasare este 94,37%", ne-a spus viceprimarul Vasile Dobre. (I. CRETU)


Sectie pentru copiii cu probleme psihice la Dumitresti


Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbraveni si-a deschis de ieri portile si pentru copiii ce au fost diagnosticati cu anumite afectiuni psihice. Micutii sint "cazati" in noul Centru de Sanatate de la Dumitresti ce a fost transformat in sectie a Spitalului comunal din Dumbraveni. A fost astfel inaugurata sectia de pediatrie pishiatrica, singura de acest gen din judet, care are in componenta zece paturi. Ieri erau deja internati sapte copii in noua locatie sanitara, care au fost preluati de la un centru din Focsani. Costel Negoescu, managerul unitatii sanitare, spune ca de acesti copii se vor ocupa cei doi medici ai unitatii. De asemenea, unitatea se afla in tratative un cu alt medic care ar urma sa incheie contract de prestari servicii cu spitalul. Centrul de Sanatate de la Dumitresti a fost dat in folosinta in conditiile in care, la aceasta unitate se lucreaza din anul 1996 (R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.