Ultima oră

Mircestii au ajuns lada de gunoi a Focsaniului!

Ziarul de Vrancea
24 aug 2010 874 vizualizări
Se plinge primarul comunei Vinatori, dupa ce a prins in flagrant o masina care descarca gunoi pe islazul comunal din Mircesti u firma Crona Com SRL va fi amendata cu 15.000 lei de Garda de Mediu dupa ce a vrut sa scape de o masina burdusita cu gunoaie u administratorul firmei impricinate spune ca a fost vina sa pentru ca nu a fost destul de explicit cu soferii in privinta locatiei de descarcare a deseurilor

Gunoaiele aruncate la intimplare dau batai de cap primarilor. Edilul din Vinatori, Gheorghe Macovei, impreuna cu viceprimarul Ionel Lupu, au prins ieri dimineata in flagrant lucratorii unei firme din Focsani, in timp ce descarcau o masina plina "ochi" cu gunoaie, pe islazul unde a functionat fosta groapa de gunoi de la Mircesti, in prezent dezafectata. Lucratorii au recunoscut ca li s-a "ordonat" sa scape de gunoaie si ca au ales comuna Vinatori pentru ca este mai aproape de oras. Dupa ce au fost prinsi asupra faptului, cei doi angajati au fost obligati sa incarce din nou deseurile in masina si sa le transporte la o groapa de gunoi autorizata. "In loc sa duca gunoiul la Haret, sa plateasca, vin aici si-l arunca. Noi am ajuns lada de gunoi a Focsaniului! La Haret este platforma de gunoi a judetului, dar dumnealor, ca sa nu mai dea un pol de parale, le arunca pe aici pe colo. In plus, unii mai vin si noaptea cu masini cu ciini din oras pe care ii descarca aici. Se intimpla lunar", spune cu naduf primarul Gheorghe Macovei. Acesta adauga ca cei prinsi asupra faptului ar fi "recidivisti", intrucit si in urma cu doua saptamini au venit si au fost prinsi in timp ce descarcau gunoaiele. "Garda de Mediu nu a luat nici o masura in doua saptamini, se poate asa ceva? Toti sint in concediu. Daca se luau masuri nu mai venea aceasta societate si a doua oara sa descarce aici. Daca Garda de Mediu ma prinde ca am gunoaie vine si ma amendeaza de la 100 de milioane la 1 miliard (lei vechi, n. r.). Nu poti sta zi si noapte sa monitorizezi. Acum bag vola din nou, aduc la zero, incerc sa monitorizez cit se poate, zi si noapte, pina cind nu vor mai fi depozitate aici gunoaie. Noi nu avem nici personal de paza, care sa pazeasca, pentru ca am redus posturile", a completat primarul.


15.000 de lei pentru incalcarea legislatiei de mediu


Cei doi muncitori care incarcau ieri de zor gunoaiele in masina pe care tocmai o descarcasera au recunoscut ca au fost trimisi la Vinatori sa scape de ambalaje. "Da, ne-a zis sa ducem la Vinatori. E prima oara cind vin sa aducem aici", a spus unul dintre manipulanti, in timp ce soferul "fugar" nu a vrut sa dea ochii cu presa. Unul dintre asociatii societatii Crona Com SRL Focsani, cu obiect de activitate comercializare de produse alimentare, sustine ca a fost o greseala de comunicare. "A fost o greseala, i-am zis sa duca la groapa de gunoi. El a mai fost la groapa de gunoi de la Vinatori, dar asta cu mult timp in urma. Eu am vrut sa se duca la Golesti. Soferul e in concediu si cel nou nu a stiut ca nu se mai depoziteaza acolo. E vina mea ca nu am fost destul de explicit", ne-a declarat Corneliu Dragu, asociat la Crona Com SRL. Omul de afaceri spune ca a predat in cele din urma deseurile la rampa pentru care a platit suma de 90 de lei. "Nici eu nu sint timpit sa arunc gunoiul la intimplare. E destul de grav ce s-a intimplat pentru ca nu trebuia sa se duca acolo", a mai adaugat Dragu. Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu a trimis ieri un echipaj la fata locului. Conform comisarului Serban Stan, societatea va fi amendata pentru gunoiul aruncat la intimplare. "Urmeaza sa fie sanctionata societatea in cauza cu amenda de 15.000 lei. A incalcat legislatia de mediu. Aruncind deseurile la intimplare ne afecteaza sanatatea noastra, a animalelor, boli cunoscute sau necunoscute, un mediu total nesanatos", a declarat comisarul de mediu. (M. BESLEAGA, D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 8 ore, 31 minute, 49 secunde
PLINGE d-nul primar??? Sa plinga de DRUMUL DINTRE MIRCESTI SI RADULESTI SI SA-L FACA ZILNIC SA VADA CUM ESTE nu de gunoaiele gasite.Pacat ca l-au votat oamenii. RUSINE sa va fie.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.